Σοκαριστικό βίντεο: Μοντέλο τυλίγεται στις φλόγες κατά τη διάρκεια θεραπείας εναλλακτικής ιατρικής

Διαβάζεται σε 3'
thailand
Γυναίκα υποβάλλεται στην ταϊλανδέζικη θεραπεία Phao Ya DailyMail

Στις φλόγες τυλίχθηκε γυναίκα η οποία υποβλήθηκε σε ταϊλανδέζικη θεραπεία εναλλακτικής ιατρικής σε κλινική στην Ταϊλάνδη. Σοκάρουν τα πλάνα που κατέγραψε κάμερα ασφαλείας.

Με εγκαύματα τρίτου βαθμού ολοκληρώθηκε η θεραπεία εναλλακτικής ιατρικής στην οποία υποβλήθηκε ένα μοντέλο στην Ταϊλάνδη, με την κάμερα ασφαλείας να καταγράφει τις σοκαριστικές στιγμές που βίωσε όταν το σώμα της τυλίχθηκε στις φλόγες.

Η νεαρή γυναίκα, η οποία αναγνωρίστηκε μόνο με το ψευδώνυμό της “Game“, επισκέφθηκε κλινική για να δοκιμάσει την ταϊλανδέζικη θεραπεία θερμότητας που ονομάζεται “Phao Ya“, η οποία περιλαμβάνει την καύση βοτάνων στην κοιλιά του ασθενή για να βοηθήσει την πέψη.

Στα πλάνα που κάνουν τον γύρο του κόσμου και φέρνει στη δημοσιότητα η DailyMail, το μοντέλο φαίνεται ξαπλωμένη σε ένα κρεβάτι σκεπασμένη με πετσέτες, ενώ στην κοιλιά της φαίνεται ένα μείγμα βοτάνων.

Όταν όμως η γιατρός ανάβει το μείγμα με έναν αναπτήρα, οι φλόγες εξαπλώνονται σχεδόν αμέσως στα ρούχα της και στο πλαστικό κάλυμμα από κάτω της.

Στο βίντεο η Game ακούγεται να ουρλιάζει από τον πόνο μόλις συνειδητοποιεί πως η φωτιά καίει το σώμα της, ενώ οι φλόγες ξεπηδούν κάτω από τις πετσέτες και εξαπλώνονται στην πλάτη της εν ριπή οφθαλμού.

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

The video shows Game writhing and screaming in pain when she felt the fire burning on her skin, with fire seemingly erupting from beneath the blanket covering her, and spreading all the way around her back in the blink of an eye.

Το μοντέλο πέφτει τότε από το κρεβάτι στο πάτωμα, με τους νοσηλευτές να προσπαθούν να σβήσουν τη φωτιά με κουβέρτα και στη συνέχεια με ένα μαξιλάρι.

Η ίδια στην καταγγελία που έκανε ενημερώνοντας το Υπουργείο Υγείας της Ταϊλάνδης στις 4 Δεκεμβρίου, ανέφερε πως υπέστη εγκαύματα τρίτου βαθμού, με φουσκάλες στο μεγαλύτερο μέρος της πλάτης της και κάτω από το στήθος, ενώ εξέφρασε φόβους πως το συμβάν θα επηρεάσει και την εργασία της.

Μιλώντας μέσω του δικηγόρου της, είπε: “Έπρεπε να είμαι στο κρεβάτι για δύο μήνες. Ήμουν ακόμα τυχερή που δεν υπήρξε μόλυνση. Χρησιμοποιήσαμε την ασφάλειά μου, αλλά το κόστος της θεραπείας μου είναι πολύ υψηλό. Η κλινική δεν μας βοήθησε. Τώρα επηρεάζει τη δουλειά μου καθώς η θεραπεία μου συνεχίζεται και οι τραυματισμοί μου δεν έχουν ακόμη επουλωθεί πλήρως”.

Η ίδια κατέθεσε μήνυση σε βάρος του ιατρικού προσωπικού της κλινικής, οι οποίοι, σύμφωνα με την πλευρά της “Game”, αρνήθηκαν να αναλάβουν την ευθύνη για ό,τι συνέβη.

“Η κλινική και η γιατρός αρνήθηκαν να αναλάβουν την ευθύνη, μεταθέτοντας τις ευθύνες μεταξύ των εμπλεκόμενων μερών. Η πελάτισσά μου έπρεπε να επωμιστεί μόνη της τους λογαριασμούς του νοσοκομείου και οι πληγές της δεν έχουν καν επουλωθεί. Τους συνδράμω για να διασφαλίσω ότι οι υπεύθυνοι θα καταβάλουν την κατάλληλη αποζημίωση”, είπε ο δικηγόρος του μοντέλου.

Τι είναι η θεραπεία Phao Ya

Το Phao Ya είναι μια παραδοσιακή ταϊλανδέζικη θεραπευτική πρακτική που χρησιμοποιεί θερμική θεραπεία και φυτικές θεραπείες για την αντιμετώπιση μιας ποικιλίας σωματικών παθήσεων.

Σύμφωνα με τη DailyMail, μία από τις τεχνικές που χρησιμοποιούνται στο Phao Ya είναι το moxibustion, το οποίο περιλαμβάνει την καύση αποξηραμένου βοτάνου από κουτσουπιά σε συγκεκριμένα σημεία βελονισμού στην κοιλιά.

Πιστεύεται ότι βοηθά στην πέψη και στους πόνους της περιόδου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα