Σολτς: Οι Γερμανοί θέλουν καγκελάριο από το SPD

Σολτς: Οι Γερμανοί θέλουν καγκελάριο από το SPD
Ο υποψήφιος Καγκελάριος του SPD Όλαφ Σολτς, μετά την ανακοίνωση των exit poll AP

Oι πολίτες θέλουν αλλαγή, θέλουν ο επόμενος καγκελάριος να είναι ο υποψήφιος του SPD, δήλωσε ο Όλαφ Σολτς μετά τις ανακοινώσεις των exit poll

“Είμαι πολύ χαρούμενος που βλέπω ότι οι πολίτες της χώρας μας ψήφισαν κατ’αυτόν τον τρόπο. Το κόμμα μας τα πάει πολύ καλύτερα από ό,τι εδώ και πολύ καιρό”, δήλωσε από το κτίριο Βίλι Μπραντ, τα γραφεία των Σοσιαλδημοκρατών, ο υποψήφιος για την γερμανική καγκελαρία, Όλαφ Σολτς, μετά την ανακοίνωση των exit polls.

“Θέλουμε ένα καλύτερο μέλλον για όλους τους Γερμανούς”, είπε ο Σολτς ενώ οι συγκεντρωμένοι τον χειροκροτήσουν όρθιοι. “Περιμένουμε τα τελικά αποτελέσματα και τότε θα πιάσουμε δουλειά”.

Οι δημοσκοπήσεις ήταν πολύ καλές και σήμερα έχουμε τα πρώτα δείγματα ότι το SPD έχει μεγάλη υποστήριξη από τον κόσμο. Αυτό μας δίνει την εντολή να κάνουμε ό,τι υποσχεθήκαμε.

Υπενθυμίζεται ότι το exit poll του ARD έδωσε απόλυτη ισοπαλία για τα δύο κόμματα, με 25%. Τρίτο κόμμα αναδεικνύονται οι Πράσινοι με 15% ενώ ακολουθεί το ακροδεξιό AfD με 11%, ίδιο ποσοστό με αυτό που συγκεντρώνουν και οι Φιλελεύθεροι. Τέλος η Αριστερά φαίνεται να υφίσταται μεγάλη συντριβή με το ποσοστό της να πέφτει στο 5%, δίνοντάς της οριακά το εισιτήριο για τη Μπούντεσταγκ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα