Οι σωματοφύλακες του Κιμ Γιονγκ Ουν καθαρίζουν το τρένο του ενώ φτάνει στο Βλαδιβοστόκ

Οι σωματοφύλακες του Κιμ Γιονγκ Ουν καθαρίζουν το τρένο του ενώ φτάνει στο Βλαδιβοστόκ

Ενώ το τρένο έμπαινε στο σταθμό, βορειοκορεάτες σωματοφύλακες με μαύρα κουστούμια και λευκά γάντια κατέκλυσαν την πλατφόρμα και καθάρισαν την πόρτα από την οποία θα έβγαινε ο ηγέτης τους.

Το θωρακισμένο τρένο που μετέφερε τον Κιμ Γιονγκ Ουν έφτασε στο Βλαδιβοστόκ, στην πόλη που θα φιλοξενήσει την πρώτη συνάντηση μεταξύ του ηγέτη της Βόρειας Κορέας με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντμίρ Πούτιν. Είναι η πρώτη φορά που ο Βορειοκορεάτης ηγέτης επισκέπτεται τη Ρωσία από το 2011, όταν διαδέχτηκε τον πατέρα του στην ηγεσία της χώρας.

Η Σύνοδος έχει προγραμματιστεί να γίνει αύριο, στο νησί Ρούσκι που ενώνεται με γέφυρα με το Βλαδιβοστόκ. Το πρόγραμμα της επίσκεψης του Κιμ Γιονγκ Ουν παραμένει επτασφράγιστο μυστικό, αλλά ήδη από τη Δευτέρα είναι ορατές οι ενδείξεις των προετοιμασιών για την συνάντηση κορυφής.

Το θωρακισμένο τρένο του Κιμ, έφτασε το πρωί της Μ. Τετάρτης στον σταθμό του Βλαδιβοστόκ λίγες ώρες αφού διέσχισε τα σύνορα Κορέας - Κροσίας.

Ενώ το τρένο έμπαινε στο σταθμό, βορειοκορεάτες σωματοφύλακες με μαύρα κουστούμια και λευκά γάντια κατέκλυσαν την πλατφόρμα. Καθάρισαν την πόρτα από την οποία θα έβγαινε ο ηγέτης τους λίγο μετά και τοποθέτησαν μια μικρή ράμπα που συνέδεε το βαγόνι με το κόκκινο χαλί που είχε τοποθετηθεί για τον Κιμ Γιονγκ Ουν.

Κεντρικό θέμα στις συνομιλίες με το Ρώσο ηγέτη φαίνεται να είναι το καυτό ζήτημα της αποπυρηνικοποίησης της Βόρειας Κορέας. Μόσχα και Πεκίνο έχουν επεξεργαστεί «οδικό χάρτη» με συγκεκριμένα βήματα προς την επίτευξη αυτό του στόχου. Αποπυρηνικοποίηση δε σημαίνει μόνο ο αφοπλισμός της Β. Κορέας αλλά και η απομάκρυνση των αμερικανικών πυρηνικών που βρίσκονται σε βάσεις στη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία.

Ως πρώτο επίτευγμα μπορεί να θεωρηθεί ότι η Β. Κορέα δέχτηκε να διακόψει τις δοκιμές με τις εκτοξεύσεις πυραύλων, και οι ΗΠΑ-Νότια Κορέα σταμάτησαν τη σειρά των στρατιωτικών γυμνασίων στην περιοχή.

Η δεύτερη συνάντηση Τραμπ-Κιμ στο Βιετνάμ πριν από δυο μήνες, παρά τις μεγαλόστομες διακηρύξεις του Ντ. Τραμπ, δεν έφερε κανένα αποτέλεσμα αφού ο Κιμ που αποδείχτηκε ικανότατος διαπραγματευτής δεν δέχτηκε να προχωρήσει σε υποχωρήσεις παίρνοντας μόνο λεκτικές υποσχέσεις από τον αμερικανό πρόεδρο. Ωστόσο, τώρα ο Κιμ προτείνει στον Τραμπ νέα συνάντηση, πριν όμως επιθυμεί να συντονίσει τα... ρολόγια με τους πιο κοντινούς για τη χώρα του παίκτες της περιοχής. Την Κίνα, την οποία επισκέφθηκε πρόσφατα για δεύτερη φορά, και τη Ρωσία.

Η θέση του Κιμ έναντι της Ρωσίας είναι περίπου η εξής: η Β. Κορέα θεωρεί εαυτόν «Προμαχώνα» αναχαίτισης της αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας στην περιοχή, θέμα που συμφέρει και τη Ρωσία. Έτσι θα ήθελε να έχει, πέρα από πολιτική, κυρίως οικονομική βοήθεια από τη Μόσχα. Ωστόσο, η πληθώρα των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί κατά της Β.Κορέας μέσω του ΟΗΕ κάνουν πολύ δύσκολη μια ευρεία συνεργασία με τη Ρωσία. Έτσι, μοιραία, ένα μεγάλο μέρος των εμπορικών σχέσεων τόσο με τη Ρωσία, όσο κυρίως με την Κίνα περνάει μέσα από... υπόγεια κανάλια!

Η επίσκεψη του Κιμ στη Ρωσία είναι μια ακόμα προσπάθεια ανοίγματος της χώρας του από την απομόνωση.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κιμ Γιονγκ Ουν, Βόρεια Κορέα, Πούτιν, Ρωσία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν θα συναντηθεί με τον Πούτιν στη Ρωσία

Πεντάγωνο: Επιβεβαίωσε ότι η Β. Κορέα δοκίμασε ένα "όπλο"

SHARE:

24Media Network