Σον Ράινερτ – “Death”: Απέρριψαν τη δωρεά οργάνων του επειδή ήταν γκέι

Σον Ράινερτ – “Death”: Απέρριψαν τη δωρεά οργάνων του επειδή ήταν γκέι
Σον Ράινερτ YT drumtalk

Ο ντράμερ των “Death” και ιδρυτικό μέλος των “Cynic”, Σον Ράινερτ έφυγε από τη ζωή στις 24 Γενάρη. Ο Σον ήταν δωρητής οργάνων, αλλά η δωρεά οργάνων του δεν έγινε δεκτή επειδή ήταν γκέι.

Η δωρεά οργάνων του δεν έγινε δεχτή, επειδή ήταν ένας ενεργός σεξουαλικά γκέι άνδρας, σύμφωνα με όσο έγραψε στο Facebook ο σύζυγός του: “Ο Σον δεν είχε HIV ή κάποιο άλλο ΣΜΝ” έγραψε ο σύζυγός του Τομ, “Αλλά επειδή ήταν ένας γκέι άνδρας, που ζούσε στην Αμερική του 2020, δεν του επιτράπηκε μία από τις τελευταίες επιθυμίες του, να δωρίσει τα όργανά του για να σωθεί η ζωή ενός άλλου ανθρώπου. Η κυβέρνηση προτιμά να αφήνει τους ανθρώπους να περιμένουν για ένα μόσχευμα, παρά να δώσουν τα όργανα του Σον.”

Σύμφωνα με νόμο, που δημιουργήθηκε κατά την περίοδο της κρίσης του AIDS τη δεκαετία του ’80, απορρίπτονται οι δωρεές από “άνδρες που έχουν κάνει σεξ με άνδρες τα τελευταία πέντε χρόνια” νόμος, που έχει τροποποιηθεί, απλά με μείωση χρόνου σε 12 μήνες, χωρίς όμως αυτή η τροποποίηση να μειώνει και το στίγμα. Σήμερα, δεν υπάρχουν νόμοι κατά των γκέι στο να μπορούν να χορηγούν όργανα, όπως η καρδιά ή το συκώτι, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν περιορισμοί ειδικά για την αιμοδοσία και τις δωρεές οφθαλμών και ιστών, όπως γράφει το avmag.gr.

Ο ντράμερ Ράινερτ δημιούργησε το progressive και alternative rock συγκρότημα “Cynic” το 1987 με τον κιθαρίστα Πολ Μασβιντάλ (Paul Masvidal). Το 1991 οι δυο τους έφυγαν από τους “Cynic” και έγιναν μέλη του θρυλικού αμερικανικού death metal συγκροτήματος “Death” , που ιδρύθηκε το 1983 από τον Τσακ Σούλντινερ (Chuck Schuldiner), που αργότερα χαρακτηρίστηκε ως «ο πατέρας του death metal».

Εδώ όσα έγραψε ο σύζυγός του:

“Ο σύζυγός μου Σον ήταν δωρητής οργάνων. Πίστευε ότι αν πέθαινε, αν τα όργανά του περνούσαν σε κάποιο άτομο, που τα χρειάζεται, αυτό θα ήταν υπέροχο. Ήταν εξαιρετικά καλός και το να δίνει, με όποιον τρόπο μπορείς να φανταστείς, ήταν κάτι που το γνώριζαν όλα τα κοντινά του πρόσωπα. Αφού επέστρεψα από το νοσοκομείο τη νύχτα που έφυγε ο Σον, δέχτηκα ένα τηλεφώνημα γύρω στη 1πμ. Ήταν από ένα άτομο που εργαζόταν στο πρόγραμμα δωρεών οργάνων του νοσοκομείου στο οποίο απεβίωσε ο Σον. Με ενημέρωσε ότι πληροφορήθηκαν από τη βάση δεδομένων τους, ότι ο Σον ήταν δωρητής οργάνων και ήθελαν να μου κάνουν ορισμένες ερωτήσεις για να προχωρήσουν τη διαδικασία. Δε μπορούσα εκείνη την ώρα να διαχειριστώ την πίεση, και ρώτησα αν θα μπορούσα να τους καλέσω εγώ το επόμενο πρωί, και μου είπαν ότι, αν κι ο χρόνος που περνά είναι πολύτιμος, αν επικοινωνήσω εντός 24 ωρών, αυτό θα ήταν εντάξει, για να μπορέσουν να συλλέξουν τα όργανα.

Το επόμενο πρωί, όταν η αδελφή του Σον, η Πάττι, έφτασε από το Μαϊάμι, εξήγησα την κατάσταση και συμφωνήσαμε ότι, από τη στιγμή που ο Σον ήθελε να δωρίσει τα όργανά του, αυτό θα έπρεπε να γίνει, για να τιμήσουμε την επιθυμία του. Τηλεφώνησα στο τμήμα δωρεάς οργάνων, και είπα ότι ήμουν έτοιμος να προχωρήσουμε. Η κοπέλα στο τηλέφωνο είπε ότι αυτό ήταν εντάξει, οπότε ξεκίνησε το ερωτηματολόγιο. Μετά τις πρώτες αναμενόμενες ερωτήσεις, με ρώτησε, αν ο Σον ήταν ένας σεξουαλικά ενεργός ομοφυλόφιλος άνδρας. Χωρίς να το σκεφτώ είπα “ναι” και χωρίς να χάσει λεπτό, εκείνη μου είπε: “Α, δυστυχώς αυτό σημαίνει…” και μούδιασα, γιατί ήξερα τι πήγαινε να πει. Είπε μερικά ακόμα πράγματα, και έπειτα την διέκοψα, είπα κάποια λόγια κι εγώ, και έκλεισα το τηλέφωνο.

Ο Σον δεν είχε HIV ή κάποιο άλλο ΣΜΝ. Αλλά επειδή ήταν ένας γκέι άνδρας, που ζούσε στην Αμερική του 2020, δεν του επιτράπηκε μία από τις τελευταίες επιθυμίες του, να δωρίσει τα όργανά του, για να σωθεί η ζωή ενός άλλου ανθρώπου. Η κυβέρνηση προτιμά να αφήνει τους ανθρώπους να περιμένουν για ένα μόσχευμα, παρά να δώσουν τα όργανα του Σον. Ως σύζυγός του, αυτό μου γυρίζει το στομάχι και με θυμώνει απίστευτα.”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα