Σουηδία: Γονείς κράτησαν τα παιδιά τους κλεισμένα 4 μήνες στο σπίτι λόγω κορονοϊού

Σουηδία: Γονείς κράτησαν τα παιδιά τους κλεισμένα 4 μήνες στο σπίτι λόγω κορονοϊού
Πάρκο στη Σουηδία, την εποχή του κορονοϊού AP

Γονείς στη Σουηδία, έκλεισαν τα παιδιά τους στο σπίτι και δεν τους επέτρεψαν να βγουν, λόγω κορονοϊού. Τους τα πήραν οι αρχές. Πώς εξηγεί ο δικηγόρος τους τη συμπεριφορά τους.

Οι αρχές της Σουηδίας απομάκρυναν από την οικογένειά τους τρία παιδιά ηλικίας 10 με 17 ετών, αφού οι γονείς τους τα κρατούσαν κλεισμένα στο σπίτι επί τέσσερις μήνες επειδή είχαν “τρομοκρατηθεί” από την πανδημία του κορονοϊού.

Από τον Μάρτιο έως τις αρχές Ιουλίου “τα παιδιά δεν μπορούσαν να βγουν από το διαμέρισμα οι γονείς ήταν εντελώς τρομοκρατημένοι από την πανδημία κορονοϊού“, δήλωσε ο Μίκαελ Σβέγκφορς, δικηγόρος των παιδιών.

Σύμφωνα με απόφαση του δικαστηρίου της πόλης Γιονκόπινγκ, όπου εκτυλίχθηκαν τα γεγονότα, τα παιδιά παρέμεναν κλεισμένα στα δωμάτιά τους και δεν μπορούσαν να μετακινούνται ούτε καν μέσα στο διαμέρισμα.

Επιπλέον η εξωτερική πόρτα του σπιτιού ήταν κλειστή “με καρφιά”, ώστε κανείς να μην μπορεί να βγει έξω, κάτι που διαψεύδουν οι γονείς μέσω του δικηγόρου τους.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, αντίθετα με το lockdown που υιοθέτησαν οι περισσότερες χώρες στην Ευρώπη, η Σουηδία δεν επέβαλε περιοριστικά μέτρα στους κατοίκους και διατήρησε ανοικτά τα σχολεία για τα παιδιά κάτω των 16 ετών, ζητώντας από τους πολίτες “να αναλάβουν τις ευθύνες τους”.

Οι γονείς, εξήγησε ο Σβέγκφορς, κατάγονται “από άλλη χώρα” (δεν διευκρίνισε ποια) και δεν μιλούν καλά σουηδικά.

“Συνέχισαν να παρακολουθούν τα νέα της πατρίδας τους μέσω του διαδικτύου”, πρόσθεσε. Στη χώρα αυτή, που δεν αναφέρεται, είχαν επιβληθεί αυστηρά περιοριστικά μέτρα λόγω κορονοϊού.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα