SpaceX: Εκτοξεύτηκε η πρώτη ιδιωτική επανδρωμένη αποστολή στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

SpaceX: Εκτοξεύτηκε η πρώτη ιδιωτική επανδρωμένη αποστολή στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό
Στιγμιότυπο από την εκτόξευση AP Photo/Chris O'Meara

Η πρώτη πλήρως ιδιωτική αποστολή στον ISS αναχώρησε με πύραυλο Falcon 9 της SpaceX από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι του Ακρωτηρίου Κανάβεραλ στην Φλόριντα. Δείτε την εκτόξευση.

Στιγμή – ορόσημο για την τεχνολογία των εμπορικών διαστημικών πτήσεων αποτελεί η σημερινή ημέρα, καθώς από τη Φλόριντα των ΗΠΑ πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (08/04) η πρώτη επανδρωμένη ιδιωτική αποστολή Ax-1 με κατεύθυνσή τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Η SpaceX του Έλον Μασκ πραγματοποίησε την εκτόξευση του πυραύλου Falcon 9 της αποστολής Axiom Space Ax-1 στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό από το ιστορικό Σύμπλεγμα Εκτόξευσης 39A (LC-39A) στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι της NASA στη Φλόριντα.

Η αποστολή Ax-1 του Axiom Space είναι η πρώτη αποκλειστικά ιδιωτική επανδρωμένη διαστημική αποστολή στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Ο πρώην αστροναύτης της NASA Michael López-Alegría διοικεί την κάψουλα SpaceX Crew Dragon που μεταφέρει το πλήρωμα για μια 10ήμερη παραμονή στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Το πλήρωμα του Ax-1 αποτελείται από τον Lopez-Allegria, τον επενδυτή Larry Connor, τον πιλότο μαχητικών Eytan Stibbe και τον Καναδό επιχειρηματία Mark Pathy. Η αποστολή πραγματοποιείται μετά από συνεργασία των Axiom, SpaceX και NASA.

Η NASA θα αναλάβει την ευθύνη για τους τέσσερις επιβάτες, οι οποίοι ανέλαβαν να πραγματοποιήσουν και μια σειρά πειραμάτων για τον ανθρώπινο εγκέφαλο, τα καρδιακά βλαστικά κύτταρα, τον καρκίνο και τη γήρανση.

Χρειάστηκε λίγα λεπτά, ώστε η κάψουλα να βγει από την ατμόσφαιρα της Γης, το σκάφος όμως θα χρειαστεί 20 ώρες για να φτάσει στο πολυεθνικό τροχιακό εργαστήριο το Σάββατο.

Μπορείτε να δείτε το στιγμιότυπο από την εκτόξευση στο βίντεο που ακολουθεί:

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα