Στα αμερικανικά σχολεία δουλεύουν περισσότεροι αστυνομικοί από κοινωνιολόγοι

Στα αμερικανικά σχολεία δουλεύουν περισσότεροι αστυνομικοί από κοινωνιολόγοι
Facebook

Έρευνα που έκαναν δυο φορείς κατέληξε στο ότι θα ήταν χρήσιμο να γίνουν επενδύσεις στον τομέα της ψυχικής υγείας των μαθητών και όχι στην ενίσχυση των συστημάτων ασφαλείας.

Έρευνα που διενήργησε η American Civil Liberties Union και το UCLA Civil Rights Project έδειξε πως υπάρχει χάσμα μεταξύ του αριθμού των υπευθύνων ασφαλείας που δουλεύουν στα δημόσια σχολεία των ΗΠΑ και αυτού που ασχολούνται με τη ψυχική υγεία.

96.000 είναι ο αριθμός των δημοσίων σχολείων, από το 2016.

27.000 είναι αυτός των ορκισμένων αστυνομικών που εργάζονται στα δημόσια σχολεία.

23.000 είναι ο αριθμός των κοινωνιολόγων στα δημόσια σχολεία.

Κατά τη σχολική χρονιά 2015-16 περισσότεροι από 10 εκατομμύρια μαθητές επισήμαναν πως στα σχολεία τους υπάρχουν αστυνομικοί, όχι όμως ειδικοί της ψυχικής υγείας.

Η αναλογία μεταξύ μαθητών και συμβούλων είναι 250 προς 1, σύμφωνα με την Ένωση Συμβούλων Αμερικανικών Σχολείων. Η πραγματικότητα θέλει την αναλογία να είναι 444 προς 1. Περί τα 36 εκατομμύρια μαθητές πηγαίνουν σε σχολείο που δεν έχουν την απαιτούμενη αναλογία.

Υπάρχουν σχολεία που σκέφτονται σοβαρά να δώσουν όπλα στους δασκάλους. Υπάρχουν συζητήσεις για το τι μέτρα ασφαλείας μπορούν να υποστηριχθούν, με ομοσπονδιακά χρήματα.

Η Ένωση Ατομικών Δικαιωμάτων των Αμερικανών ενημέρωσε πως βάσει της έρευνας που έκανε, τα σχολεία πρέπει να δώσουν περισσότερα χρήματα για την ενίσχυση στον τομέα της ψυχικής υγείας, με την πρόσληψη ειδικών -και όχι στα συστήματα ασφαλείας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα