Στα χέρια των Γαλλικών αρχών δυο ύποπτοι για τις επιθέσεις του Νοεμβρίου στο Παρίσι

Στα χέρια των Γαλλικών αρχών δυο ύποπτοι για τις επιθέσεις του Νοεμβρίου στο Παρίσι

Οι αυστριακές αρχές παρέδωσαν στη Γαλλία δύο άνδρες που είναι ύποπτοι για τις τρομοκρατικές επιθέσεις του Νοεμβρίου του 2015

Οι αυστριακές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι παρέδωσαν στη Γαλλία δύο άνδρες που θεωρούνται ύποπτοι για συμμετοχή στις επιθέσεις που σημειώθηκαν τον περασμένο Νοέμβριο στο Παρίσι και οι οποίοι συνελήφθησαν έναν μήνα αργότερα σε ένα κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στην Αυστρία.

"Οι δύο άνδρες αναχώρησαν από το αυστριακό έδαφος" αναφέρει η εισαγγελία του Σάλτσμπουργκ σε μια ανακοίνωσή της σχετικά με το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί σε βάρος ενός 29χρονου Αλγερινού και ενός 35χρονου Πακιστανού.

Η γαλλική δικαιοσύνη πιστεύει ότι ο Άντελ Χαντάντι και ο Μοχάμαντ Ουσμάν προσπάθησαν να φτάσουν στη Γαλλία το περασμένο φθινόπωρο για να λάβουν μέρος στις επιθέσεις του Παρισιού από τις οποίες έχασαν τη ζωή τους 130 άνθρωποι στον συναυλιακό χώρο του Μπατακλάν, σε πολλούς δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας και κοντά στο Σταντ ντε Φρανς.

Η γαλλική εφημερίδα Le Monde ανέφερε ότι οι δύο ύποπτοι ταξίδευαν μαζί με τους δύο Ιρακινούς αδελφούς που ανατινάχθηκαν κοντά στο Σταντ ντε Φρανς. Όλοι τους έφτασαν από τη Συρία στη Λέρο, όπου όμως η ελληνική αστυνομία διαπίστωσε ότι τα διαβατήρια του Χαντάντι και του Ουσμάν ήταν πλαστά και τους έθεσε υπό κράτηση. Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Parisien, ο ένας μιλούσε άσχημα τα αραβικά και ο άλλος αδυνατούσε να περιγράψει το Χαλέπι, την πόλη που αναφερόταν ως γενέτειρά του στο διαβατήριο. Αφέθηκαν ελεύθεροι αφού κρατήθηκαν επί τρεις εβδομάδες και κατάφεραν να φτάσουν στην Αυστρία, όπου συνελήφθησαν ξανά στις 10 Δεκεμβρίου.

Ο Αλγερινός Χαντάντι πιστεύεται ότι εντάχθηκε στο Ισλαμικό Κράτος τον Φεβρουάριο του 2015 ενώ ο Ουσμάν πιστεύεται ότι κατάσκευαζε βόμβες για δύο πακιστανικές, τζιχαντιστικές οργανώσεις που σχετίζονται με την Αλ Κάιντα. Φέρεται μάλιστα ότι μετά τη σύλληψή του στην Αυστρία είπε στους ανακριτές ότι ήθελε να πάει στη Γαλλία για "να εκτελέσει μια αποστολή".

Στις 18 Δεκεμβρίου η αυστριακή αστυνομία συνέλαβε, επίσης στο Σάλτσμπουργκ, έναν 25χρονο Μαροκινό και έναν 40χρονο Αλγερινό που θεωρείται ότι είχαν "στενή επαφή" με τους δύο πρώτους συλληφθέντες.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Απαγορεύονται οι μεγάλες τσάντες στις παραλίες των Καννών

Τα (θερινά) φεστιβάλ δεν είναι ασφαλή από την τρομοκρατία στην Γαλλία

Επίθεση στη Νίκαια: Προσπάθησε το υπουργείο εσωτερικών να παραποιήσει την αναφορά της αστυνομίας;

SHARE:

24Media Network