Starship: Εξερράγη ο πύραυλος του Έλον Μασκ λίγο μετά την απογείωσή του – Δείτε βίντεο

Starship: Εξερράγη ο πύραυλος του Έλον Μασκ λίγο μετά την απογείωσή του – Δείτε βίντεο
Η εκτόξευση του Starship AP Photo/Eric Gay

Μερικά μόλις λεπτά μετά την απογείωσή του, ο πύραυλος του Έλον Μασκ, Starship, εξερράγη. Το πολυδάπανο συμβόλαιο με τη NASA και το σχέδιο για επιστροφή ανθρώπινης παρουσίας στη Σελήνη.

Ο υπερσύγχρονος πύραυλος του Έλον Μασκ, Starship, εξερράγη μόλις λίγα λεπτά μετά την πρώτη εκτόξευσή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Reuters, η πρώτη μη επανδρωμένη δοκιμαστική πτήση εκτοξεύτηκε με επιτυχία και κατέληξε σε έκρηξη σχεδόν 4 λεπτά μετά την απογείωση.

Το Γαλλικό πρακτορείο μεταδίδει ότι το Starship της SpaceX εξερράγη την Πέμπτη κατά τη διάρκεια της πρώτης δοκιμαστικής πτήσης του διαστημικού σκάφους που έχει σχεδιαστεί για να στείλει αστροναύτες στη Σελήνη, τον Άρη και πέρα από αυτόν.

Δείτε το απόσπασμα από το 47:00:

“Το Starship αντιμετώπισε μια γρήγορη απρογραμμάτιστη αποσυναρμολόγηση πριν από τον διαχωρισμό σταδίου”, αναφέρει η SpaceX σε ανακοίνωσή της.

Ο Έλον Μασκ, συνεχάρη τις ομάδες της εταιρίας του μετά την πρώτη εκτόξευση και υποσχέθηκε μια νέα δοκιμή “σε λίγους μήνες”.

“Συγχαρητήρια στις ομάδες της SpaceX για αυτή την υπέροχη πρώτη δοκιμαστική πτήση. Μάθαμε πολλά για την προσεχή δοκιμή εκτόξευσης (που θα γίνει) σε λίγους μήνες”, έγραψε στο Twitter.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα (17/04), αναβλήθηκε η εκτόξευση του πυραύλου, λίγα λεπτά πριν πραγματοποιηθεί η δοκιμαστική πτήση, λόγω τεχνικού προβλήματος.

Ο ισχυρότερος πύραυλος που κατασκευάστηκε ποτέ

Ο πύραυλος Starship είναι αποτέλεσμα πολυετών εργασιών και τεχνολογικών δοκιμών της SpaceX. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο και πιο ισχυρό πύραυλο που κατασκευάστηκε ποτέ.

Η ηγεσία της SpaceX έχει επανειλημμένα τονίσει την πειραματική φύση της εκτόξευσης και είπε ότι οποιοδήποτε αποτέλεσμα που περιελάμβανε την αποβίβαση του Starship από την επιφάνεια εκτόξευσης, θα ήταν επιτυχές.

Ο Starship έχει σχεδιαστεί για να μεταφέρει φορτίο και ανθρώπους στο διάστημα και θεωρείται κρίσιμος για το σχέδιο της NASA να επιστρέψει με αστροναύτες στη Σελήνη.

Πριν από δύο χρόνια, η SpaceX κέρδισε ένα συμβόλαιο σχεδόν 3 δισ. δολαρίων από τη NASA για τη χρήση του Starship ως σεληνιακού προσεδάφισης με πλήρωμα. Έτσι, στοχεύουν ο πύραυλος να χρησιμοποιηθεί ως μέρος του προγράμματος “Artemis” της NASA, προκειμένου να μεταφέρει αστροναύτες στην επιφάνεια της Σελήνης.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα