Στρατιώτης δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι και άνοιξε πυρ στο Λούβρο

Στρατιώτης δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι και άνοιξε πυρ στο Λούβρο

Ο άνδρας που δέχτηκε τους πυροβολισμούς φέρεται να είχε μαζί του ύποπτη βαλίτσα, ενώ άλλες πληροφορίες κάνουν λόγο για επίθεση με μαχαίρι. Ο επιτιθέμενος φέρεται να φώναξε "Allah Akbar" πριν ξεκινήσει την επίθεση

Ένας Γάλλος στρατιώτης άνοιξε πυρ στο κέντρο του Παρισιού και συγκεκριμένα στην υπόγεια είσοδο του Μουσείου του Λούβουρ, αφού δέχθηκε επίθεση από άγνωστο άνδρα που φέρεται μάλιστα να κρατούσε μαχαίρι. Από το περιστατικό, ο άνδρας τραυματίστηκε σοβαρά.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για ύποπτο άνδρα, που κίνησε τις υποψίες στον στρατιώτη, καθώς έφερε δύο σακίδια. Επιπλέον, νέες πληροφορίες της αστυνομίας στη Liberation ο άνδρας, του οποίου η ταυτότητα παραμένει ακόμη άγνωστη, ακούστηκε να φωνάζει “Ο Θεός είναι μεγάλος” (Allah Akbar) την ώρα που επιτέθηκε στον στρατιωτικό. Οι αρχές εξέτασαν τους σάκους και δεν εντόπισαν κάποιον εκρηκτικό μηχανισμό. Ένα δεύτερο άτομο έχει συλληφθεί από τις αρχές και εξετάζεται ο ρόλος του στην υπόθεση.

Τι αναφέρει η αστυνομία

Ο επικεφαλής της αστυνομίας έδωσε λίγο αργότερα περισσότερες εξηγήσεις για το περιστατικό. Σύμφωνα με τον Μισέλ Καντό λοιπόν, ένας άνδρας οπλισμένος με μαχαίρι κινήθηκε απειλητικά εναντίον των ανδρών της ασφάλειας του μουσείου. Όταν ο επιτιθέμενος απείλησε, ένας από τους στρατιωτικούς άνοιξε πυρ προκειμένου να αμυνθεί.

Ο άνδρας δέχτηκε πέντε σφαίρες και ως εκ τούτου τραυματίστηκε σοβαρά, παραμένει όμως ζωντανός και έχει συλληφθεί από τις αρχές. Η αστυνομία έκανε λόγο για ελαφρύ τραυματισμό και ενός από τους άνδρες της ασφάλειας.


Πολίτες που έτυχε να βρίσκονται στο σημείο κάνουν λόγο για ιδιαίτερη ένταση. “Βρίσκομαι στο Λούβρο, επικρατεί ΠΑΝΙΚΟΣ” σημειώνει ένας χρήστης του twitter. Επιπλέον, οι πρώτες εικόνες δείχνουν δεκάδες τουρίστες που βρίσκονταν στο μουσείο την ώρα της επίθεσης, να έχουν συγκεντρωθεί σε έναν χώρο. Η αστυνομία όπως όλα δείχνουν τους έχει ζητήσει να καθίσουν στο έδαφος.

Οι αρχές αναφέρουν πως στο μουσείο βρίσκονταν την ώρα του περιστατικού 250 άτομα, τα οποία και οδηγήθηκαν σε ασφαλές σημείο. Οι επισκέπτες αναμένεται να εκκενώσουν το κτίριο σταδιακά, έπειτα από έλεγχο της αστυνομίας.

Οι εκκλήσεις του υπουργείου Εσωτερικών

Αμέσως, ο λογαριασμός στο twitter, του υπουργείου Εσωτερικών της Γαλλίας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία έκανε λόγο για σοβαρό περιστατικό ασφαλείας στην γειτονιά γύρω από το μουσείο. “Προτεραιότητα αποτελεί η επέμβαση των δυνάμεων ασφαλείας και της παροχής βοήθειας. Επιπλέον πληροφορίες θα ακολουθήσουν σύντονα” αναφέρει το μήνυμα.


Ο εκπρόσωπος του υπουργείου έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους, χαιρετίζοντας την άμεση αντίδραση των ανδρών ασφαλείας. Όπως είπε το περιστατικό πρέπει να μα θυμίσει ότι η απειλή είναι πάντοτε παρούσα και ότι το ζήτημα της ασφάλειας μας αφορά όλους.

Αμέσως ανακοινώθηκε πως ο σταθμός του μετρό Palais Royal – Musee du Louvre που συνδέει το Λούβρο με το δίκτυο της γαλλικής πόλης έχει κλείσει σε συνέχεια της επίθεσης. Κλειστές και οι οδοί γύρω από το σημείο.

Το βίντεο αυτό φαίνεται πως είναι από τον προαύλιο χώρο του μουσείο λίγο πριν ηχήσει ο συναγερμός εκτάκτου ανάγκης:

ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΑΠΕ/ 20minutes

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα