Τουρκική επιχείρηση στη Συρία: Συνέλαβαν 21 Κούρδους ηγέτες οι Τούρκοι

Από πορεία διαμαρτυρίας Κούρδων
Από πορεία διαμαρτυρίας Κούρδων AP

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Τουρκίας 21 Κούρδοι ηγέτες τέθηκαν υπό κράτηση διότι επέκριναν τη στρατιωτική επίθεση των τουρκικών στρατευμάτων στη Συρία.

Οι τουρκικές αρχές άρχισαν έρευνες σε βάρος ηγετών της φιλοκουρδικής αντιπολίτευσης και έθεσαν υπό κράτηση 21 πρόσωπα επειδή επέκριναν τη στρατιωτική επίθεση εναντίον κουρδικής πολιτοφυλακής στη βορειοανατολική Συρία, μετέδωσε το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Αν τα περισσότερα κόμματα της τουρκικής αντιπολίτευσης εξέφρασαν την υποστήριξή τους στην επιχείρηση, το φιλοκουρδικό Κόμμα της Δημοκρατίας των Λαών (HDP) έκανε έκκληση να σταματήσει η επίθεση λέγοντας πως αποτελεί «απόπειρα εισβολής».

ADVERTISING

Ο Σεζάι Τεμελί, ο ένας από τους ηγέτες του HDP, δήλωσε την Τετάρτη, πως η επιχείρηση είναι μια απόπειρα της κυβέρνησης να συσπειρώσει υποστηρικτές, καθώς χάνει τη λαϊκή στήριξη.

Εισαγγελείς άρχισαν έρευνα σε βάρος του Τεμελί και της Περβίν Μπουλντάρ, της άλλης επικεφαλής του HDP, για τα σχόλιά τους σχετικά με την επίθεση, μετέδωσε το Ανατολή.

Σύμφωνα με το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, οι Τεμελί και Μπουλντάν κατηγορούνται ότι «έκαναν προπαγάνδα υπέρ μιας τρομοκρατικής οργάνωσης» και ότι «εξύβρισαν ανοικτά την κυβέρνηση της Τουρκίας».

Έρευνα με παρόμοιες κατηγορίες διεξάγεται και σε βάρος τριών άλλων βουλευτών του HDP, μετέδωσε το πρακτορείο. Εξάλλου, μερικές ώρες μετά την έναρξη της τουρκικής στρατιωτικής επιχείρησης χθες, Τετάρτη, οι τουρκικές αρχές άρχισαν επίσης έρευνες σε βάρος 78 προσώπων, τα οποία επέκριναν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης την τουρκική επίθεση στη Συρία, μετέδωσε το Ανατολή.

Σήμερα 21 πρόσωπα τέθηκαν υπό κράτηση στη νότια επαρχία Μαρντίν για αναρτήσεις τους σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι ύποπτοι κατηγορούνται για «πρόκληση μίσους και αναταραχής» και για «προπαγάνδα υπέρ μιας τρομοκρατικής οργάνωσης».

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τουρκία, Συρία, Εισβολή στη Συρία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ριτσώνα: Οι κούρδοι κλαίνε και διαμαρτύρονται για την εισβολή στη Συρία

Συρία: Διεθνής "μέγγενη" για παύση της τουρκικής επίθεσης - Πέφτει η λίρα

SHARE:

24Media Network