Ιράν: Συνετρίβη ουκρανικό Boeing 737 – Νεκροί οι 176 επιβαίνοντες

Ιράν: Συνετρίβη ουκρανικό Boeing 737 – Νεκροί οι 176 επιβαίνοντες
Το σημείο της συντριβής, Twitter Twitter

Το αεροσκάφος συνετρίβη λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο Χομεϊνί της Τεχεράνης λόγω τεχνικού προβλήματος. Βρέθηκε το μαύρο κουτί.

Ουκρανικό αεροσκάφος Boeing 737 με 176 επιβαίνοντες το οποίο είχε αναχωρήσει από το διεθνές αεροδρόμιο Ιμάμης Χομεϊνί της Τεχεράνης με προορισμό το Κίεβο συνετρίβη εξαιτίας τεχνικού προβλήματος λίγη ώρα μετά την απογείωσή του, μεταδίδει το ημιεπίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων ISNA.

Τουλάχιστον δέκα ασθενοφόρα έχουν σπεύσει στον τόπο του δυστυχήματος, χωρίς να δώσει κάποιον προσωρινό απολογισμό.

Σύμφωνα με τον Ρεζά Τζαφαρζαντέχ, εκπρόσωπος της ιρανικού Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας, τον οποίο επικαλέστηκε το πρακτορείο ειδήσεων IRNA, το Μπόινγκ της Ukraine International Airlines αντιμετώπισε τεχνικά προβλήματα και συνετρίβη και στην περιοχή όπου κατέπεσε επιχειρούν σωστικά συνεργεία.

«Το αεροσκάφος έχει πάρει φωτιά (…). Στείλαμε συνεργεία [των υπηρεσιών έρευνας και διάσωσης] και (…) μπορεί να καταφέρουμε να σώσουμε κάποιους επιβάτες», είπε από τη δική του πλευρά ο Πιρχουσεΐν Κουλιβάντ, επικεφαλής των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών του Ιράν, στην κρατική τηλεόραση.

Σύμφωνα με την ιρανική κρατική τηλεόραση και τον Ουκρανό πρωθυπουργό, στο ουκρανικό αεροσκάφος επέβαιναν συνολικά 176 άνθρωποι –167 επιβάτες και εννέα μέλη πληρώματος– εκ των οποίων 32 αλλοδαποί.

Βρέθηκε ένα μαύρο κουτί

Ιρανοί διασώστες βρήκαν σήμερα ένα μαύρο κουτί από το αεροσκάφος, όπως μετέδωσε το ιρανικό κρατικό δίκτυο IRIB.

Μάλιστα, διαπιστώθηκε πως το αεροσκάφος συνετρίβη χωρίς να εκπέμψει σήμα κινδύνου.

Από την πλευρά της η ουκρανική πρεσβεία στο Ιράν ανακοίνωσε ότι η συντριβή οφείλεται σε βλάβη στον κινητήρα του και δεν σχετίζεται με τρομοκρατία.

Προς το παρόν η Ukraine International Airlines (UIA) δεν έχει κάνει κάποια ανακοίνωση για το συμβάν, το οποίο είναι το πρώτο θανατηφόρο δυστύχημα για την εταιρεία.

Βίντεο που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φέρεται να δείχνουν τη στιγμή της συντριβής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα