Συνομιλίες Πούτιν - Άμπε για την Β. Κορέα και τις διμερείς διαφορές

Συνομιλίες Πούτιν - Άμπε για την Β. Κορέα και τις διμερείς διαφορές
Συνομιλίες Πούτιν - Άμπε για την Β. Κορέα και τις διμερείς διαφορές AP

Αυτοσυγκράτηση ζήτησε από όλες τις πλευρές που εμπλέκονται στην υπόθεση της Β. Κορέας, ο Ρώσος πρόεδρος. Ζωτικής σημασίας η Πιονγκγιάνγκ να εγκαταλείψει πλήρως όλα τα πυρηνικά όπλα, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν κάλεσε το Σάββατο όλες τις πλευρές που εμπλέκονται στην υπόθεση της Βόρειας Κορέας να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση, ενώ ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Αμπε δήλωσε ότι είναι ζωτικής σημασίας η Πιονγκγιάνγκ να εγκαταλείψει πλήρως όλα τα πυρηνικά όπλα, μετά την συνάντησή τους στην Μόσχα όπου συζήτησαν το θέμα της Βόρειας Κορέας και άλλα γεωπολιτικά ζητήματα.

Ο Πούτιν δήλωσε μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών με τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας Αμπε ότι είναι σημαντική η αναζήτηση με υπομονή μαζί με την Ιαπωνία λύσης που θα επιτρέψει στις δύο χώρες να υπογράψουν τελικά ειρηνευτική συνθήκη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, η οποία θα εξυπηρετεί τα στρατηγικά συμφέροντα και των δύο πλευρών.

ADVERTISING

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός δήλωσε ότι οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να επιταχύνουν κοινές επιχειρηματικές δραστηριότητες στα διαφιλονικούμενα νησιά του Ειρηνικού, τα οποία η Μόσχα κατέλαβε από την Ιαπωνία στο τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πούτιν, Ρωσία, Βόρεια Κορέα
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Έκτακτη συνάντηση Κιμ Γιονγκ Ουν και Μουν Τζε-Ιν

ΗΠΑ: Ο Τραμπ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να συναντηθεί τελικά με τον Κιμ

Ο Κιμ πάτησε το κουμπί: Δείτε τη στιγμή της καταστροφής των πυρηνικών εγκαταστάσεων

SHARE:

24Media Network