Συρία: 11 τζιχαντιστές νεκροί σε ρωσικές αεροπορικές επιδρομές

Συρία: 11 τζιχαντιστές νεκροί σε ρωσικές αεροπορικές επιδρομές
Ρωσικό μαχητικό βομβαρδίζει στη Συρία 2022 ap

Τουλάχιστον 11 τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους σκοτώθηκαν σε ρωσικές αεροπορικές επιδρομές

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε τον θάνατο 11 τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, σε σειρά αεροπορικών πληγμάτων κατά τη διάρκεια της νύχτας που διεξήγαγε η ρωσική πολεμική αεροπορία στη Συρία.

Το Παρατηρητήριο έκανε λόγο για 11 τζιχαντιστές που σκοτώθηκαν “κατά τις τελευταίες ώρες σε αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποίησε η ρωσική αεροπορία κατά του Ισλαμικού Κράτους στη συριακή έρημο”.

Τα πλήγματα πραγματοποιήθηκαν “στην έρημο της αλ-Σαχνέ και της Tαντμόρ, στην κεντρική Συρία, και στην έρημο της Ντέιρ Εζόρ, στην ανατολική Συρία”.

“Οι τζιχαντιστές κρύβονται σε σπηλιές” που βρίσκονται σε αυτήν την ερημική περιοχή όπου πυρήνες του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) παραμένουν ενεργοί, δήλωσε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Άμπντελ Ραχμάν.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, σχεδόν 20 άλλοι τζιχαντιστές τραυματίστηκαν, ορισμένοι μεταξύ αυτών σοβαρά.

Τα ρωσικά πλήγματα πραγματοποιούνται μετά τον θάνατο πέντε φιλοκαθεστωτικών μαχητών το βράδυ της Τετάρτης και τον τραυματισμό άλλων 14 σε επίθεση του ΙΚ εναντίον των θέσεών τους κοντά στην πόλη Μπουκαμάλ, στα συρο-ιρακινά σύνορα.

Οι τζιχαντιστές του ΙΚ έκαψαν τις σορούς ορισμένων θυμάτων, σύμφωνα με τη ΜΚΟ που έχει την έδρα της στη Βρετανία και διαθέτει ευρύτατο δίκτυο πηγών στη Συρία.

Λίγες ώρες νωρίτερα, “τρείς φιλοκαθεστωτικοί στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους και άλλοι πέντε τραυματίστηκαν” σε παρόμοια επίθεση του ΙΚ στη συριακή επαρχία Ντέιρ Εζόρ, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Η δεύτερη πιο αιματηρή επίθεση της ρωσικής αεροπορίας

Η επίθεση της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας είναι η πιο αιματηρή του είδους μετά τον Νοέμβριο όταν 16 τζιχαντιστές είχαν σκοτωθεί.

Το Παρατηρητήριο κατέγραψε περισσότερα από 229 αεροπορικά πλήγματα εναντίον παρόμοιων στόχων στη Συρία από την αρχή της χρονιάς.

Από τον Μάρτιο του 2019, περισσότεροι από 1.636 φιλοκαθεστωτικοί μαχητές έχουν σκοτωθεί έναντι 1.128 τζιχαντιστών του ΙΚ, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Το αυτοαπoκαλούμενο χαλιφάτο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος τον Μάρτιο του 2019 ηττήθηκε οριστικά έπειτα από μια μακρά επίθεση που υποστηρίχθηκε από τις ΗΠΑ.

Ωστόσο πυρήνες της οργάνωσης συνεχίζουν να επιτίθενται στις κυβερνητικές δυνάμεις στην τεράστια συριακή έρημο.

Μισό εκατομμύριο νεκροί από τον πόλεμο στη Συρία

Ο πόλεμος στη Συρία, που ξέσπασε τον Μάρτιο του 2011 μετά την καταστολή διαδηλώσεων υπέρ της δημοκρατίας, μετρά σχεδόν μισό εκατομμύριο νεκρούς σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, και εκατομμύρια εκτοπισμένους.

Η Ρωσία υποστηρίζει τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις από το 2015, και χάρη σε αυτή την καθοριστική στήριξη, ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ-‘Ασαντ ανακατέλαβε μεγάλο μέρος του εδάφους που είχε χάσει στην αρχή της σύγκρουσης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα