Τα εντυπωσιακότερα γραφεία του κόσμου

Τα εντυπωσιακότερα γραφεία του κόσμου

Αξιοζήλευτοι χώροι εργασίας από εταιρείες που ξέρουν να συνδυάζουν την αισθητική με την παραγωγικότητα

Δεν είναι μυστικό πως το σωστό εργασιακό περιβάλλον αυξάνει την παραγωγικότητα και τη δημιουργικότητα για αυτό και κάποιες εταιρείες -λίγες, δυστυχώς- εφαρμόζουν τα συμπεράσματα των επιστημόνων στην προσπάθειά τους να φτιάξουν για τους εργαζόμενους ένα περιβάλλον με λιγότερο στρες  και περισσότερα κίνητρα.

Και επειδή φόρμα και λειτουργικότητα πάνε συνήθως χέρι-χέρι, τα γραφεία αυτών των εταιρειών ξεχωρίζουν τόσο για την προσέγγισή τους στο διάκοσμο και το περιβάλλον, όσο και για το ότι σέβονται τον εργαζόμενο και τις ανάγκες του.

Ας δούμε τα πιο εντυπωσιακά:

Amazon, Σιάτλ

Το αρχιτεκτονικό γραφείο NBBJ κατασκευάζει τα νέα κεντρικά γραφεία της Amazon έχοντας σκοπό να δημιουργήσει μια γειτονιά. Περίπου 1.800 εργαζόμενοι θα δουλεύουν σε τρεις γυάλινες «βιόσφαιρες», ανάμεσα σε κρεμαστούς κήπους λουσμένους στο φυσικό φως. Έξω από αυτές θα υπάρχει μια ζωντανή και πλήρης μικρή κοινότητα με πάρκο, καταστήματα και χώρους συνάντησης.

Τα εντυπωσιακότερα γραφεία του κόσμου

SelgasCano, Μαδρίτη

Σε ένα δάσος έξω από την πόλη, η κυλινδρική κάψουλα, που είναι η μισή μέσα στη γη, στεγάζει την αρχιτεκτονική αυτή φίρμα. Το μόνο που τους χωρίζει από τον έξω κόσμο είναι ένα διάφανο κυρτό κρύσταλλο πάχους 2 εκατοστών. Οι εργαζόμενοι και οι επικεφαλής δηλώνουν πως οι καλύτερες στιγμές είναι όταν βρέχει, τότε που ο ήχος της βροχής δημιουργεί ένα ήρεμο ακουστικό φόντο και όλοι νιώθουν σαν να είναι ένα με τη φύση.

Τα εντυπωσιακότερα γραφεία του κόσμου

Google, Λονδίνο

Η γνωστή κουλτούρα της Google που τόσο έχει εκθειαστεί στη Silicon Valley είναι και εδώ παρούσα. Οι εργαζόμενοι έχουν δεκάδες αφορμές να ξεκουραστούν και μία από αυτές είναι το «σαλόνι της γιαγιάς», ένα παλιομοδίτικο δωμάτιο με καναπέδες, κουνιστές καρέκλες και λουλουδάτες ταπετσαρίες που είναι μελετημένο ώστε να ενθαρρύνει τη φαντασία. Η ατμόσφαιρα και ο διάκοσμος αλλάζουν από χώρο σε χώρο, ο καθένας κάθε μέρα μπορεί να «εγκατασταθεί» εκεί όπου νιώθει καλύτερα.

Τα εντυπωσιακότερα γραφεία του κόσμου

Δείτε τις υπόλοιπες φωτογραφίες

Πηγή: Fortunegreece.com

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Fortunegreece
SHARE:

24Media Network