Τα "καπέλα του ενός μέτρου" είναι το νέο σχολικό trend στην Κίνα

Τα "καπέλα του ενός μέτρου" είναι το νέο σχολικό trend στην Κίνα
Τα "καπέλα του ενός μέτρου" είναι το νέο σχολικό trend στην Κίνα DAILYMAIL

Διευθυντής σχολείου στην Κίνα ζήτησε από τα παιδιά πριν γυρίσουν στην τάξη να εμπνευστούν και να φτιάξουν αυτοσχέδια καπέλα που θα τους επιτρέψουν να διατηρούν τις απαιτούμενες αποστάσεις ασφαλείας από τους συμμαθητές τους.

Η παιδική έμπνευση στην υπηρεσία της καταπολέμησης της διασποράς του κορονοϊού; Τουλάχιστον στο δημοτικό σχολείο Γιανγκζένγκ της πόλης Χανγκζού στην ανατολική Κίνα είχαν μια πρωτότυπη ιδέα για να εφαμοστεί κατά γράμμα το μέτρο του social distancing, ενεργοποιώντας ταυτόχρονα τη φαντασία των μικρών μαθητών.

Πριν από την επιστροφή στα θρανία και συνδυαστικά με την υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας, ζήτησαν από το κάθε παιδί να δημιουργήσει με όποιο υλικό και σε όποιο σχήμα ήθελε ένα αυτοσχέδιο καπέλο, το οποίο χάρη στις ανάλογες προσθετικές προεκτάσεις μήκους ενός μέτρου εκατέρωθεν θα απέτρεπε την επαφή του ενός με το άλλο.

"Ενθαρρύνουμε τους μαθητές μας να φορούν τα 'καπέλα του ενός μέτρου' για να μείνουν τουλάχιστον ένα μέτρο μακριά ο ένας από τον άλλο", δήλωσε ο διευθυντής της σχολικής δομής σε κινέζικο μέσο, βλέποντας με χαρά την ανταπόκριση που είχε αυτή η πρωτοβουλία του.

Το σχολεία στο Πεκίνο και στη Σανγκάη επαναλειτούργησαν μετά από τρεις μήνες παύσης. Καθένα εξ αυτών έπρεπε να είχε προετοιμαστεί καταλλήλως και να είναι εφοδιασμένο με όλα τα αναγκαία (μάσκες και αντισηπτικά υγρά), μεριμνώντας παράλληλα για τον προγραμματισμό συχνών απολυμάνσεων των χώρων απολυμάνσεις και τη δημιουργία ενός χώρου απομόνωσης σε περίπτωση που προέκυπτε κάποιο ύποπτο κρούσμα μαθητή.

Σε κάμποσα ιδρύματα οι μαθητές θερμομετρούνταν προτού εισέλθουν στα κτίρια, πάντα φορώντας μάσκας.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Κίνα, Covid-19
SHARE:

24Media Network