Τα τρελά “UFO” που σπάνε το φράγμα του ήχου!

Τα τρελά “UFO” που σπάνε το φράγμα του ήχου!

Μια μυστηριώδης σπείρα φωτός που εμφανίστηκε στον ουρανό της Νορβηγίας έκανε τους λάτρεις των UFO να πιστέψουν ότι θα μπορούσε να είναι απόδειξη ύπαρξης της εξωγήινης νοημοσύνης.

Υπάρχουν πράγματα που με την πρώτη ματιά καταλαβαίνουμε ότι δεν είναι φυσικά αλλά και τα οποία τελικώς αποδεικνύονται ότι δεν προέρχονται από… επισκέπτες, που προέρχεονται από το διάστημα.

Αρχικά προτείνω να δείτε το παρακάτω tweet που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη 26/8 από τον επίσημο λογαριασμό του Sci-Nature Hub: 

Στο σχετικό βίντεο ακούμε και “βροντές” οπότε το μυαλό μας αρχικά πηγαίνει οτι πρόκειται για ένα φαινόμενο όπου το αντικείμενο που το προκαλεί σπάει το φράγμα του ήχου.  Άλλωστε ένα από τα πιο σημαντικά κατορθώματα σε αυτή την κούρσα ταχύτητας του ανθρώπου τον περασμένο αιώνα ήταν το σπάσιμο του φράγματος του ήχου, όπου διάφοροι πιλότοι προσπάθησαν να το σπάσουν και να πετάξουν υπερηχητικά αλλά αντιμετώπισαν μεγάλη αντίσταση από τον αέρα, αρκετές φορές με τραγικά αποτελέσματα. Ο πρώτος πιλότος που τα κατάφερε ήταν ο Αμερικανός Chuck Yeager το 1947.

Τι μας παρουσιάζει όμως αυτό το βίντεο το οποίο για πρώτη φορά είδε το φως της δημοσιότητας στο διαδίκτυο στις 9 Δεκεμβρίου του 2009 και το φαινόμενο παρουσιάστηκε στη Νορβηγία; Πρόκειται για ένα αεροπλάνο που στροβιλίζεται ή είναι κάτι άλλο;

Τα ίδια ερωτήματα εκφράζει και το πλήθος των ατόμων που εμφανίζονται στο αμέσως επόμενο βίντεο, όπου το φαινόμενο ήταν ορατό φωτογραφήθηκε και μαγνητοσκοπήθηκε από τη βόρεια Νορβηγία και τη Σουηδία.

 

Η σπείρα που βλέπετε αποτελείται από μια μπλε ακτίνα φωτός με μια γκριζωπή σπείρα που προέρχεται από το ένα άκρο της.

Το φως μπορούσε να φανεί σε όλο το Τρέντελαγκ στα νότια (οι δύο κόκκινες κομητείες στο χάρτη στα δεξιά) και σε όλες τις τρεις βόρειες κομητείες που συνθέτουν τη Βόρεια Νορβηγία, καθώς και από τη Βόρεια Σουηδία. Διήρκεσε για 10 λεπτά.

Έμοιαζε με μπλε φως που έβγαινε πίσω από ένα βουνό, σταμάτησε στον αέρα και άρχισε να σπειροειδώς να στέφεται προς τα έξω.

Ένα παρόμοιο, αν και λιγότερο θεαματικό γεγονός είχε επίσης συμβεί στη Νορβηγία τον προηγούμενο μήνα στις 3 Νοεμβρίου 2009.

 

Και τα δύο γεγονότα είχαν οπτικά χαρακτηριστικά αποτυχημένων πτήσεων των ρωσικών πυραύλων RSM-56 Bulava SLBM  καθώς την επόμενη μέρα μετά το γεγονός το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι ένα τέτοιο γεγονός είχε λάβει χώρα στις 9 Δεκεμβρίου.

Γεγονός είναι οτι εκατοντάδες τηλεφωνικές κλήσεις είχε δεχτεί το Νορβηγικό Μετεωρολογικό Ινστιτούτο καθώς οι κάτοικοι ήθελαν να μάθουν τι ήταν αυτό που έβλεπαν. Ο Νορβηγός αστρονόμος Νουτ Γιόρχεν Ρόεντ Οντεγκάαρντ επεσήμανε ότι η περιοχή στην οποία παρατηρήθηκε το φως ήταν εξαιρετικά μεγάλη, καλύπτοντας όλη τη Βόρεια Νορβηγία και το Τρέντελαγκ. Υποστήριξε ότι θα μπορούσε να ήταν μια σπάνια παραλλαγή Northern Lights που ωστόσο ο ίδιος δεν είχε ξαναδεί ποτέ του

Οι  λάτρεις των UFO άρχισαν αμέσως να εικάζουν αν αυτό το εναέριο φως θα μπορούσε να είναι απόδειξη της εξωγήινης νοημοσύνης που προτείνει, μεταξύ άλλων, ότι θα μπορούσε να ανοίξει σκουληκότρυπα ή αν υπήρχε σύνδεση του γεγονότος αυτού με τα πρόσφατα πειράματα υψηλής ενέργειας που πραγματοποιήθηκαν στο Large Hadron Collider στην Ελβετία.

Η επίσημη θέση των Ρώσων στις 10 Δεκεμβρίου 2009, μέσω του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας έδωσαν την εξήγηση ότι επρόκειτο για μια δοκιμή πυραύλων Bulava η οποία είχε αποτύχει. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο: “Τα πρώτα δύο στάδια του πυραύλου λειτούργησαν κανονικά, αλλά υπήρχε τεχνική δυσλειτουργία στο επόμενο τρίτο στάδιο της τροχιάς.”

Ο Ρώσος αναλυτής άμυνας Pavel Felgenhauer δήλωσε στο AFP ότι “τέτοια φώτα και σύννεφα εμφανίζονται από κατά καιρούς όταν ένας πύραυλος αποτυγχάνει στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας”. Πριν από τη ρωσική δήλωση, ο Jonathan McDowell, ένας αστροφυσικός στο Κέντρο Αστροφυσικής του Χάρβαρντ, είχε ήδη αναφέρει  ότι αυτό πρέπει να συνέβη στο τρίτο στάδιο εκτόξευσης του ακροφυσίου του πυραύλου το οποίο υπέστη ζημιά, προκαλώντας την έξοδο της εξάτμισης στο πλάι.

Ανάλογα φαινόμενα παρουσιάζονται και κατά τις εκτοξεύσεις διαστημικών οχημάτων και πυραύλων, όπως φαίνεται στο παρακάτω tweet:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα