Τέξας: Πελάτης εστιατορίου μαχαίρωσε τον ιδιοκτήτη γιατί του ζήτησε να βάλει μάσκα

Τέξας: Πελάτης εστιατορίου μαχαίρωσε τον ιδιοκτήτη γιατί του ζήτησε να βάλει μάσκα
Copyright 2021 The Associated Press. All rights reserved.

Ο Τζέιμς Σουλτς όταν άκουσε ότι δεν θα εξυπηρετούνταν από το εστιατόριο αν δεν φορούσε μάσκα, αποφάσισε να αντιδράσει, σκορπίζοντας τον τρόμο γύρω του.

Σύμφωνα με κανόνες για την προστασία των Αμερικανών από την πανδημία του κορονοϊού που ισχύουν σε ορισμένες πολιτείες, η χρήση μάσκας θεωρείται αναγκαία αλλά μη υποχρεωτική σε εξωτερικούς χώρους, αλλά εντός καταστημάτων και άλλων εσωτερικών χώρων, ο πελάτης συνήθως καλείται από τους κανόνες της εκάστοτε επιχείρησης να φορέσει προστατευτική μάσκα. To Τέξας είναι μια από τις έξι πολιτείες των ΗΠΑ που δεν υπάρχει υποχρέωση μάσκας για τον κορονοϊό στους πολίτες σε δημόσιους χώρους. Αυτή η διάκριση, αποδεικνύεται πως έχει ακόμα και τραγικές προεκτάσεις.

Στην περιοχή League City, ο 53χρονος άστεγος Τζέιμς Σουλτς επιχείρησε να μπει σε κατάστημα της αλυσίδας fast food Jack In A Box, χωρίς να φοράει μάσκα. Του ζητήθηκε είτε να φορέσει, είτε να εξυπηρετηθεί μέσω του μενού drive thru. Εκείνος αρνήθηκε να βγει έξω και κατηγόρησε το προσωπικο πως δεν τον εξυπηρετούσε επειδή είναι άστεγος.

Ο Σουλτς δέχτηκε αυστηρές συστάσεις και από τον διευθυντή του καταστήματος. Όταν προσποιήθηκε πως έβγαινε από την πόρτα και τον είδε να γυρνάει την πλάτη, του επιτέθηκε πισώπλατα, τον έριξε κάτω και τον μαχαίρωσε τρεις φορές στα χέρια και στον κορμό, με σουγιά. Στη συνέχεια έφυγε με ποδήλατο. Το θύμα του Σουλτς μετέβη με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο, όπου αποδείχθηκε πως τα τραύματα ήταν επιφανειακά και στη συνέχεια επέστρεψε σπίτι του.

Ο αρχηγος της αστυνομίας της πόλης, Γκάρι Ράτκλιφ είπε για το περιστατικό σε τοπικά μέσα: “Ζούμε μια διχαστική κατάσταση. Κάποιοι πολίτες φορούν μάσκες παντού και κάποιοι άλλοι το αρνούνται με κάθε τρόπο”. Τα ίχνη του Σουλτς αγνοούνται μέχρι σήμερα. Ο διευθυντής του Jack In A Box στο πρόσφατο παρελθόν είχε χάσει άτομα του οικογενειακού του κύκλου από κορονοϊό.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα