Θαύμα στη Ταϊλάνδη: Ζωντανά βρέθηκαν τα 12 παιδιά που είχαν χαθεί σε σπηλιά

Θαύμα στη Ταϊλάνδη: Ζωντανά βρέθηκαν τα 12 παιδιά που είχαν χαθεί σε σπηλιά
Ζωντανοί βρέθηκαν τα παιδιά και ο προπονητής που είχαν χαθεί σε σπήλαιο AP

Αίσιο τέλος είχε η αναζήτηση για τα παιδιά και τον προπονητή τους που κράτησε τη χώρα με κομμένη την ανάσα τις τελευταίες εννέα ημέρες. Βρέθηκαν όλοι ζωντανοί και σώοι.

Σε καλή κατάσταση, παρά την τεράστια ταλαιπωρία, βρέθηκαν τα 12 παιδιά και ο προπονητής τους που είχαν χαθεί σε σπηλιά στην Ταϊλάνδη.

Οι 13 – όλοι μέλη ποδοσφαιρικής ομάδας – βρέθηκαν να έχουν εγκλωβιστεί σε σημείο που δεν υπήρχε νερό, αλλά που ωστόσο τους παρείχε ασφάλεια όλες αυτές τις ημέρες της αγωνιώδους αναζήτησής τους.

Η αναζήτηση των αγοριών, ηλικίας από 11 έως 16 ετών, καθώς και του προπονητή τους, κράτησε εννέα μερόνυχτα, προκαλώντας τεράστιο ενδιαφέρον στην εγχώρια και διεθνή κοινή γνώμη, αλλά και μεγάλη συγκέντρωση, καθώς καθημερινά κόσμο προσευχόταν και έκανε δεήσεις έξω από τη σπηλιά για να βρεθούν όλοι ζωντανοί.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν διασώστες όχι μόνο από την Ταϊλάνδη, αλλά και από όλο τον κόσμο, καθώς σωστικά συνεργεία και δύτες προσέφεραν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους για να υπάρξει ευτυχής κατάληξη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα