Θρίαμβο Ολάντ δίνουν τα exit poll

Θρίαμβο Ολάντ δίνουν τα exit poll

Νίκη Ολάντ με 52,5% έναντι ενός 47,5% για το Σαρκοζί προβλέπουν exit poll, τα οποία διέρρευσαν σε ξένα ΜΜΕ (Pics)

Πρόεδρος της Γαλλίας αναδεικνύεται σύμφωνα με τα πρώτα exit poll τα οποία διέρρευσαν και μεταδόθηκαν από ελβετικούς και βελγικούς ειδησεογραφικούς ιστοτόπους.

Τα exit poll των BVA, Ipsos και Opinion Way προβλέπουν ότι ο Ολάντ κερδίζει με ποσοστό 52,5% έναντι 47,5% του απερχόμενου προέδρου Νικολά Σαρκοζί, σύμφωνα με τον ιστότοπο της βελγικής εφημερίδας Le Soir.

Τρεις άλλες εταιρίες έρευνας -οι CSA, Ifop και Harris- προβλέπουν ότι τα ποσοστά θα είναι Ολάντ 53%-Σαρκοζί 47%, ενώ η TNS προβλέπει νίκη του υποψηφίου του Σοσιαλιστικού Κόμματος με ακόμα μεγαλύτερη διαφορά (53,5%-46,5%).

Αν και τα αποτελέσματα που έχουν διαρρεύσει ήδη κυκλοφορούν σε ξένα ΜΜΕ, τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης απαγορεύεται να τα ανακοινώσουν ωσότου κλείσουν οι κάλπες, στις 20:00 τοπική ώρα

Που ψήφισαν οι υποψήφιοι

Ο συντηρητικός υποψήφιος Νικολά Σαρκοζί ψήφισε στο 16ο διαμέρισμα του Παρισιού, στο Λύκειο Jean de la Fontaine, 10 λεπτά πριν τις 12.00 το μεσημέρι, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Κάρλα Μπρούνι.

Στο σημείο ήταν και πολλοί οπαδοί του οι οποίοι φώναζαν συνθήματα υπέρ της επανεκλογής του, μεταξύ αυτών που ακούστηκαν "Νικολά, Πρόεδρος!". Μετά την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος, μάλιστα, ο κ. Σαρκοζί υπέγραψε αυτόγραφα στους συγκεντρωμένους, ενώ ένα μέσα στον ενθουσιασμό του ξέχασε να πάρει πίσω και την ταυτότητά του.

Ο σοσιαλιστής υποψήφιος κι επικρατέστερος, σύμφωνα με τα exit polls να κερδίσει την εκλογική μάχη, Φρανσουά Ολάντ, ψήφισε στις 10.30 το πρωί στην Τουλ στην Κορέζ και συγκεκριμένα στο εκλογικό κέντρο Marie-Laurent που λειτουργεί κανονικά ως αίθουσα εκδηλώσεων.

Κατά την άφιξή του στο σημείο, οι δημοσιογράφοι τον ρώτησαν πώς αισθάνεται κι εκείνος απάντησε "Σαν να είναι μία Κυριακή δευτέρου γύρου", προσθέτοντας "Θα είναι μία μεγάλη μέρα, αλλά δεν ξέρω αν μετά θα γίνει και μια ωραία μέρα. Είναι οι Γάλλοι που θα αποφασίσουν, για κάποιους από αυτούς θα είναι μια ωραία μέρα, για άλλους όχι".

SHARE:

24Media Network