Tik Tok: Viral συνταγή υπόσχεται να επαναφέρει τη γεύση σε όσους νόσησαν από κορονοϊό

Tik Tok: Viral συνταγή υπόσχεται να επαναφέρει τη γεύση σε όσους νόσησαν από κορονοϊό
Tik tok

Μεγάλο ποσοστό όσων νόσησαν από COVID-19 βιώνουν έντονα συμπτώματα απώλειας γεύσης και μυρωδιάς. Η viral συνταγή για πουρέ καμένου πορτοκαλιού στο Tik Tok ήρθε να δώσει την λύση.

Συνήθως δεν είναι καλή ιδέα να λαμβάνουμε συμβουλές για την υγεία μας από το ίντερνετ και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αλλά το “καμένο πορτοκαλί”, το κόλπο που έχει γίνει viral στο TikTok μοιάζει με μία αρκετά ακίνδυνη εξαίρεση. Η συνταγή για “καμένο πορτοκάλι” προορίζεται να βοηθήσει όσους νόσησαν από κορονοϊό να ανακτήσουν τις αισθήσεις της γεύσης και της μυρωδιάς τους.

Εκτιμάται ότι τουλάχιστον 20% όσων νόσησαν από COVID-19 βιώνουν έντονα συμπτώματα απώλειας γεύσης και μυρωδιάς, σύμφωνα με το Mic. Και ενώ η συνταγή για την οποία γίνεται λόγος δεν φαίνεται να λειτουργεί για όλους, μερικοί άνθρωποι ορκίζονται ότι ο ζεστός αυτός πολτός είναι μια θαυματουργή θεραπεία, για να μπορούν να απολαύσουν το φαγητό και πάλι.

Δείτε πώς λειτουργεί: Καίτε την φλούδα ενός πορτοκαλιού πάνω από σε μία φλόγα μέχρι να γίνει εντελώς μαύρο. Στη συνέχεια, το ξεφλουδίζετε και το κάνετε “πουρέ” όσο είναι ζεστό, προσθέτοντας λίγη καστανή ζάχαρη και voilà. Τα γλυκά εσπεριδοειδή υποτίθεται ότι βοηθούν στην αποκατάσταση των αισθήσεών.

Το trend θεωρητικά ξεκίνησε όταν ο Kemar Gary Lalor, ένας 23χρονος μαθητής αρχιτεκτονικής στο Τορόντο, έμαθε το μη συμβατικό φάρμακο από τη μητέρα του, η οποία είχε COVID-19 και έχασε την αίσθηση της όσφρησης και της γεύσης. Όταν μπόρεσε να τις ανακτήσει γρήγορα, μέσα σε μία ή δύο μέρες από την ανάρρωση, ο Lalor ρώτησε πώς το έκανε και του έδειξε “τη θεραπεία που η μαμά της, της έδινε στην Τζαμάικα ως παιδί”. Τότε ο Lalor μοιράστηκε την συνταγή για το φυτικό φάρμακο με το πλήθος.

Οι χρήστες του Tik Tok, όχι μόνο ξεκίνησαν να το δοκιμάζουν φαντατικά αλλά και να ανεβάζουν σχετικά βίντεο. Μερικοί έμειναν έκπληκτοι από το πόσο τους βοήθησε, ενώ ακόμα και ορισμένοι γιατροί λένε ότι υπάρχει πιθανότητα το καμένο πορτοκάλι να βοηθάει όντως. Ο Karan Rajan, ένας χειρουργός από το Ηνωμένο Βασίλειο, δοκίμασε τη συνταγή στο δικό του TikTok και θεώρησε ότι η ενισχυμένη μυρωδιά και η γεύση των καμένων καρπών μπορεί να λειτουργήσει ως ένα είδος θεραπείας για τις αισθήσεις, η οποία ονομάζεται “οσφρητική εκπαίδευση”.

Ωστόσο, οι ειδικοί διαφωνούν για το αν η “προπόνηση” με μυρωδιές λειτουργεί πραγματικά. Στην πραγματικοτητα, δεν υπάρχουν αρκετά δεδομένα σχετικά με το ζήτημα, αφού πριν από την COVID-19, η απώλεια της ικανότητας όσφρησης και γεύσης δεν ήταν κάτι συχνό. Με άλλα λόγια, όπως με πολλές άλλες πτυχές της πανδημίας, βρισκόμαστε και εδώ σε αχαρτογράφητα νερά. Συνεχίστε λοιπόν, ψήνετε πορτοκάλια κατά την ανάρρωση από την COVID-19. Το χειρότερο σενάριο είναι να έχετε καταναλώσει μία καλή μερίδα βιταμίνης C.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα