Τηλεφωνική συνομιλία Ερντογάν – Τραμπ για την κατάσταση στη Συρία

Τηλεφωνική συνομιλία Ερντογάν – Τραμπ για την κατάσταση στη Συρία
Ταγίπ Ερντογάν - Ντόναλντ Τραμπ AP

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να συνεχίσουν τη συνεργασία τους, ώστε μεταξύ άλλων να προστατευθούν οι άμαχοι στην εμπόλεμη περιοχή Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συζήτησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να συνεχίσουν τη συνεργασία τους, ώστε μεταξύ άλλων να προστατευθούν οι άμαχοι στην περιοχή Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας, σύμφωνα με το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Εξάλλου, ο πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε πως η συμφωνία που κλείστηκε ανάμεσα στην δική του κυβέρνηση και αυτή του Τραμπ για τη βορειοανατολική Συρία αποτελεί καλό βήμα προκειμένου να δημιουργηθεί «ασφαλής ζώνη» εκεί και ότι η Άγκυρα δεν θα επιτρέψει να καθυστερήσει η εφαρμογή της, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Türk.

Κατά το ίδιο δίκτυο, ο Ερντογάν είπε σε δημοσιογράφους κατά την επιστροφή του από τη Ρωσία, όπου συναντήθηκε με τον ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν, πως επισήμανε στον ρώσο πρόεδρο ότι τουρκικά στρατεύματα βρίσκονται σε ετοιμότητα κατά μήκος των συνόρων με τη Συρία και ότι η διαδικασία με τις ΗΠΑ πρέπει να εφαρμοστεί άμεσα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα