Το “καρφί” του Πάπα Φραγκίσκου για τον Πούτιν

Το “καρφί” του Πάπα Φραγκίσκου για τον Πούτιν
Ο Πάπας Φραγκίσκος AP Photo/Andrew Medichini

Ο Πάπας Φραγκίσκος άσκησε σήμερα, για πρώτη φορά, έμμεση κριτική στον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Σκέφτεται να επισκεφτεί το Κίεβο.

Ο Πάπας Φραγκίσκος ήρθε σήμερα, Σάββατο (02/04), περισσότερο από ποτέ πιο κοντά, στην άσκηση έμμεσης κριτικής στο πρόσωπο του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανίας, δηλώνοντας ότι ένας “ηγεμόνας” υποκινεί πολεμικές συγκρούσεις εθνικιστικών συμφερόντων.

Από την πλευρά της, η Μόσχα υποστηρίζει ότι η ενέργεια της 24ης Φεβρουαρίου, είναι μία “ειδική στρατιωτική επιχείρηση” με στόχο όχι την κατάληψη εδαφών, αλλά την αποστρατικοποίηση και την “αποναζιστικοποίηση” της γειτονικής Ουκρανίας.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Πάπας Φραγκίσκος έχει ήδη απορρίψει αυτή την ορολογία, χαρακτηρίζοντας την δράση της Ρωσίας στην Ουκρανία ως πόλεμο.

Ο Πάπας Φραγκίσκος σκέφτεται να επισκεφτεί το Κίεβο

Παράλληλα, ο Πάπας Φραγκίσκος δήλωσε σήμερα ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να ταξιδέψει στο Κίεβο.

Η δήλωση έγινε από το προσωπικό του αεροσκάφος.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου από το ίδιο αεροσκάφος και σε πτήση από τη Ρώμη προς τη Μάλτα, αν ο ίδιος σκέφτεται την πρόσκληση που του έγινε από τις πολιτικές και θρησκευτικές αρχές της Ουκρανίας, ο Πάπας Φράνσις απάντησε: “Ναι είναι στο τραπέζι.”

Ο ίδιος, δεν δημοσιοποίησε περισσότερες λεπτομέρειες.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα