Τουρκία: Αεροπλάνο βγήκε εκτός διαδρόμου και κόπηκε στα δύο – Ένας νεκρός, 157 τραυματίες

Τουρκία: Αεροπλάνο βγήκε εκτός διαδρόμου και κόπηκε στα δύο – Ένας νεκρός, 157 τραυματίες
Τουρκία: Αεροπλάνο βγήκε εκτός διαδρόμου και κόπηκε στα δύο AP

Κατά την προσγείωσή του σε αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, αεροσκάφος κόπηκε στα δύο - Ένας νεκρός και 157 τραυματίες στο αεροπορικό δυστύχημα.

Ένα αεροσκάφος της Pegasus Airlines βγήκε εκτός αεροδιαδρόμου στο αεροδρόμιο Sabiha Gokcen της Κωνσταντινούπολης στην Τουρκία.

Τα πλάνα από το σημείο απεικόνισαν την άτρακτο να έχει κοπεί στα δύο και να έχει ξεσπάσει φωτιά, ενώ αποκολλήθηκε και η “ουρά”.

Όπως μετέδωσαν τα τουρκικά media, το δυστύχημα έγινε κατά την προσγείωση, με έναν άνθρωπο να χάνει τη ζωή του από τους 177 συνολικά επιβαίνοντες. Το αεροσκάφος που ερχόταν από τη Σμύρνη “προσγειώθηκε” σε παράπλευρο δρόμο.

Αναλυτικότερα, το αεροσκάφος της Pegasus Airlines είχε απογειωθεί από τη Σμύρνη και βρισκόταν στη διαδικασία της προσγείωσης, όταν βγήκε εκτός του διαδρόμου, σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών Τζαχίτ Τουρχάν.

Η στιγμή του ατυχήματος:

“Αυτή τη στιγμή 157 τραυματίες νοσηλεύονται και ένας συμπολίτης μας έχασε τη ζωή του”, τόνισε ο Τούρκος υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κότσα σε ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Δεκάδες ασθενοφόρα έσπευσαν στο σημείο του ατυχήματος. Σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών ορισμένοι επιβάτες εγκλωβίστηκαν στο κουφάρι του αεροσκάφους.

«Ορισμένοι επιβάτες κατάφεραν να βγουν μόνοι τους, όμως άλλοι παγιδεύτηκαν στο εσωτερικό και οι διασώστες μας προσπαθούν να τους απεγκλωβίσουν» είπε ο Τζαχίτ Τουρχάν στο CNN-Turk.

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, οι δύο πιλότοι, ένας Τούρκος και ένας Νοτιοκορεάτης, τραυματίστηκαν σοβαρά.

Οι εισαγγελικές αρχές της Άγκυρας ξεκίνησαν έρευνα για τα αίτια του ατυχήματος.

Το Boeing 737 φαίνεται πως βγήκε από τον διάδρομο προσγείωσης εξαιτίας της καταρρακτώδους βροχής που έπληττε την περιοχή εκείνη την ώρα, μεταδίδουν διεθνή πρακτορεία.

Το μπροστινό μέρος της ατράκτου, που περιλαμβάνει το πιλοτήριο και τις πρώτες σειρές των επιβατών, αποκόπηκε από το υπόλοιπο αεροσκάφος. Μια δεύτερη ρωγμή είναι ορατή στο πίσω μέρος του αεροσκάφους, που περιλαμβάνει τις 10 τελευταίες σειρές και την ουρά του.

Όπως μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ, 12 παιδιά επέβαιναν στο αεροσκάφος.

Σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε, η αεροπορική εταιρεία Pegasus επιβεβαίωσε ότι το αεροσκάφος της βγήκε εκτός του διαδρόμου προσγείωσης μετά την προσγείωση κι ότι οι επιβάτες έχουν απομακρυνθεί.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα