Τουρκία: Εννέα πρόσφυγες πνίγηκαν στα ανοιχτά της Αττάλειας

Μετανάστες - Φωτό αρχείου
Μετανάστες - Φωτό αρχείου EUROKINISSI

Ανάμεσα στους νεκρούς που πνίγηκαν από τη βύθιση του πλοιαρίου που μετέφερε μετανάστες βρίσκονται και έξι παιδιά, σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές

Εννέα πρόσφυγες που προσπαθούσαν να φτάσουν στην Ευρώπη από την Τουρκία πνίγηκαν στο Αιγαίο στα ανοικτά της επαρχία Αττάλεια όταν βυθίστηκε το πλοιάριο στο οποίο επέβαιναν, μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu.

Το πλοιάριο, στο οποίο βρίσκονταν συνολικά 15 πρόσφυγες, αντιμετώπισε δυσκολίες στα ανοικτά της Αττάλειας, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Πέντε πρόσφυγες διασώθηκαν από αλιείς και το τουρκικό λιμενικό, ενώ ένας εξακολουθεί να αγνοείται. Έξι παιδιά και μία γυναίκα είναι μεταξύ των νεκρών, αναφέρει το Anadolu, ενώ δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή η εθνικότητα των προσφύγων. Περισσότερο από ένα εκατομμύριο άνθρωποι, πολλοί εκ των οποίων προσπαθούσαν να γλιτώσουν από τον πόλεμο στη Συρία, έφτασαν στην Ελλάδα μέσω της Τουρκίας το 2015.

ADVERTISING

Ο αριθμός των αφίξεων μειώθηκε μετά τη σύναψη συμφωνίας μεταξύ Άγκυρας και ΕΕ το 2016. Όμως παρατηρητές επισημαίνουν ότι ο αριθμός των προσφύγων που επιχειρούν το επικίνδυνο ταξίδι έχει αρχίσει να σημειώνει ξανά αύξηση τους τελευταίους μήνες.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Μετανάστευσης, 10.948 άνθρωποι έχουν καταφέρει τους πέντε πρώτους μήνες του 2018 να φτάσουν στην Ελλάδα μέσω Τουρκίας, πολλοί περισσότεροι από όσοι την ίδια περίοδο πέρυσι. Τριάντα πέντε άνθρωποι έχουν πνιγεί στην προσπάθειά τους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μετανάστες, Τουρκία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Προσφυγικό: Η Ελλάδα έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο, λέει ο επικεφαλής της Frontex

Σαλβίνι: Θα απελάσουμε μετανάστες που δημιουργούν προβλήματα

ΗΠΑ: Αντιδράσεις για τον χωρισμό παιδιών παράνομων μεταναστών από τους γονείς τους

SHARE:

24Media Network