Τουρκία: Φυγαδεύτηκε ο Ιμάμογλου – Πετροπόλεμος “Γκρίζων Λύκων” σε προεκλογική συγκέντρωσή του

Τουρκία: Φυγαδεύτηκε ο Ιμάμογλου – Πετροπόλεμος “Γκρίζων Λύκων” σε προεκλογική συγκέντρωσή του
Ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου Khalil Hamra/AP Photo

Πετροπόλεμος σημειώθηκε στην πόλη Ερζερούμ της Ανατολικής Τουρκίας κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης του δήμαρχου Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου. Φυγαδεύτηκε από τους άνδρες της ασφάλειάς του.


Το NEWS24/7 καλύπτει τις τουρκικές εκλογές από την Κωνσταντινούπολη. Διαβάστε την τελευταία ανταπόκριση του Κώστα Κουκουμάκα.

Στόχος ομάδας 200 ατόμων που πρόσκεινται στο Κόμμα της Εθνικιστικής Δράσης των Γκρίζων Λύκων και το ισλαμιστικό κόμμα Huda-Par έγινε ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου στην πόλη Ερζερούμ της Ανατολικής Τουρκίας, όπου πραγματοποιούσε την Κυριακή (07/05) προεκλογική συγκέντρωση.

Όπως κατήγγειλε ο ίδιος ο Ιμάμογλου, λίγα λεπτά μετά την έναρξη της ομιλίας του στην οροφή ενός λεοφωρείου, μία ομάδα 200 ατόμω άρχισαν να πετούν πέτρες κατά του συγκεντρωμένου πλήθους και του ίδιου του Ιμάμογλου, με τον ίδιο να προσπαθεί να συνεχίσει την ομιλία του, λέγοντας ότι θα κάνει μηνυτήρια αναφορά στον Διευθυντή Ασφαλείας, τον νομάρχη και τον δήμαρχο, καθιστώντας υπεύθυνη για την επίθεση την Αστυνομία που “κάθεται και παρακολουθεί τα 200 άτομα” να πετούν πέτρες.

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, προσπάθησε να κατευνάσει το συγκεντρωμένο πλήθος για να αποφευχθούν τα χειρότερα, κάνοντας λόγο για προβοκάτσια. Καθώς τα επεισόδια δεν σταματούσαν, ο ίδιος φυγαδεύτηκε από τους άνδρες της ασφάλειάς του και απομακρύνθηκε από το σημείο της συγκέντρωσης.

Ο ίδιος με ανάρτησή του στο Twitter νωρίτερα, είχε καταγγείλει τον δήμαρχο της Ερζερούμ, Μεχμέτ Σεκμέν, για απόπειρα να παρεμποδίσει τη συγκέντρωση, καθώς όπως φαίνεται στο βίντεο τοποθέτησε στην πλατεία όπου επρόκειτο να γίνει η προεκλογική συγκέντρωση αστικά λεωφορεία.

«Βρίσκεται σε εξέλιξη προσπάθεια να αποτραπεί η συνάντησή μας με συμπολίτες μου στην Ερζερούμ στις 18:00. Δήμαρχε θα κουβαλάς αυτή την ντροπή για όλη σου τη ζωή. Περιμένω στις 18:00 όλους τους πολίτες της Ερζερούμ στην πλατεία Χαβούζμπασι της πόλης. Εμπρός Ερζερούμ!» ανέφερε στην ανάρτησή του ο Ιμάμογλου.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα