Τουρκικά ΜΜΕ: Η Ελλάδα αρνείται να εκδώσει στην Άγκυρα τον Χασάν Μπίμπερ

Τουρκικά ΜΜΕ: Η Ελλάδα αρνείται να εκδώσει στην Άγκυρα τον Χασάν Μπίμπερ

Ο Biber συνελήφθη τον Νοέμβριο του 2017 μαζί με εννέα άλλα μέλη του DHKP-C για παράνομη κατοχή όπλων και πλαστών εγγράφων

Η Αθήνα απέρριψε το αίτημα έκδοσης στην Τουρκία του Χασάν Μπιμπέρ, μέλους της ακροαριστερής οργάνωσης DHKP-C, αναφέρει το πρακτορείο Anadolu.

Ο ύποπτος του DHKP-C εκτιμάται πως είναι ένας από τους δράστες των βομβιστικών επιθέσεων εναντίον του Υπουργείου Δικαιοσύνης και του διοικητικού συμβουλίου  του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) στην τουρκική πρωτεύουσα Άγκυρα, αναφέρει το δημοσίευμα.

Είχε επίσης καταδικαστεί στην Ελλάδα, αφού συνελήφθη στις 30 Ιουλίου 2014 σε ένα ταχύπλοο που μετέφερε όπλα και εκρηκτικά από το νησί της Χίου.

Ο Biber συνελήφθη τον Νοέμβριο του 2017 μαζί με εννέα άλλα μέλη του DHKP-C με την κατηγορία ότι ήταν μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης, κατοχής όπλου και εκρηκτικών, καθώς και πλαστών εγγράφων.

Ωστόσο, το Εφετείο του Ναυπλίου στην Ελλάδα αποφάσισε κατά της έκδοσης του Biber και τον έστειλε πίσω στη φυλακή εν αναμονή της τελικής δίκης του, καταλήγει το δημοσίευμα του Anadolu.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα