Σημείωμα για βόμβα αναστάτωσε επιβάτες στα Κανάρια Νησιά

Σημείωμα για βόμβα αναστάτωσε επιβάτες στα Κανάρια Νησιά

Σκηνές απείρου κάλλους εκτυλίχθηκαν στην Ισπανία, με τους επιβάτες να αδειάζουν τρέχοντας ένα αεροπλάνο πριν απογειωθεί, ύστερα από απειλητικό σημείωμα που βρέθηκα και τελικά αποδείχθηκε φάρσα.

Όπου φύγει, φύγει για τους 180 επιβάτες πτήσης της εταιρείας Vueling που επρόκειτο να αναχωρήσει από τα Κανάρια Νησιά με προορισμό την Ισπανία

Λίγο πριν την απογείωση, μια αεροσυνοδός εντόπισε ένα σημείωμα που έγραφε: “Υπάρχει βόμβα στο αεροπλάνο. Ο τρομοκράτης”.

Ο πιλότος ακύρωσε άμεσα την απογείωση και έδωσε εντολή για εκκένωση του αεροσκάφους, με τις σκηνές πανικού που ακολούθησαν ανάμεσα στους επιβάτες που έτρεχαν να σωθούν να μην έχουν προηγούμενο.

Οι αγωνιώδεις τους προσπάθειες καταγράφηκαν μάλιστα από τον φακό ενός plane spotter, που συχνάζει στην περιοχή έχοντας ως χόμπι να παρακολουθεί τα αεροπλάνα να προσγειώνονται και να απογειώνονται.

Τελικά, κανείς δεν έπαθε τίποτα, ενώ ο “τρομοκράτης” αποδείχθηκε ότι ήταν ένας 11χρονος που επρόκειτο να ταξιδέψει με τους γονείς του. Λόγω του νεαρού της ηλικίας του, η εταιρεία και οι ισπανικές αρχές δεν ανακοίνωσαν αν ακολούθησαν τελικά τη νόμιμη διαδικασία που προβλέπεται σε ανάλογες περιπτώσεις…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα