Τσαβούσογλου για Oruc Reis: “Καμία οπισθοχώρηση”

Τσαβούσογλου για Oruc Reis: “Καμία οπισθοχώρηση”
Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis AP

Ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας υποστήριξε πως η επιστροφή του Oruc Reis στην Αττάλεια δεν έγινε ως κίνηση οπισθοχώρησης, αλλά για λόγους συντήρησης.

Η Άγκυρα διαβεβαίωσε πως η επιστροφή του Oruc Reis, του πλοίου ερευνών που είχε αναπτύξει στην ανατολική Μεσόγειο, στο λιμάνι της Αττάλειας δεν αποτελεί οπισθοχώρηση και κάλεσε την Αθήνα να κάνει κι αυτή σε αντάλλαγμα κάποια κίνηση.

Το Oruc Reis αγκυροβόλησε κοντά στο λιμάνι της Αττάλειας για εργασίες συντήρησης και εφοδιασμό”, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών της Μεβλούτ Τσαβούσογλου στη διάρκεια συνέντευξής του το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

Σύμφωνα με τον Τσαβούσογλου μάλιστα, θα ήταν “λάθος” να ερμηνεύσει κανείς αυτές τις εργασίες “ρουτίνας” ως “βήμα οπισθοχώρησης”.

Σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό, τα άλλα τουρκικά πλοία, όπως το Barbaros Hayrettin και το Yavuz, συνεχίζουν τις ερευνητικές δραστηριότητές τους στην ανατολική Μεσόγειο.

Ωστόσο, όπως αναφέρει το αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο, ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας δεν έκλεισε εντελώς την πόρτα σε μια θετική ερμηνεία της επιστροφής του Oruc Reis στο λιμάνι, με την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα κάνει κι αυτή με τη σειρά της βήματα.

Η Ελλάδα θα μπορούσε να θεωρήσει αυτές τις εργασίες ρουτίνας ένδειξη καλών προθέσεων και να εγκαταλείψει με την ευκαιρία αυτή τα μαξιμαλιστικά αιτήματά της”, δήλωσε.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα