Τσαβούσογλου σε Λαβρόφ: Να σταματήσουν οι επιθέσεις στο Ιντλίμπ

Τσαβούσογλου σε Λαβρόφ: Να σταματήσουν οι επιθέσεις στο Ιντλίμπ
Οι Σεργκέι Λαβρόφ και Μεβλούτ Τσαβούσογλου στο Μόναχο AP

Να συνεισφέρει ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών στην επίτευξη μόνιμης κατάπαυσης του πυρός στο Ιντλίμπ, ασκώντας επιρροή στην κυβέρνηση της Δαμασκού, ζήτησε ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

Να σταματήσουν άμεσα οι επιθέσεις στο Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας, ζήτησε από την ρωσική κυβέρνηση ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, επισήμανε ο ίδιος νωρίτερα την Κυριακή, αναφερόμενος σε συνάντηση που είχε το Σάββατο με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ στο περιθώριο της Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια.

Ο κ. Τσαβούσογλου, μιλώντας σε δημοσιογράφους, ανέφερε ότι ζήτησε από τον κ. Λαβρόφ να συνεισφέρει στην επίτευξη μόνιμης κατάπαυσης του πυρός στην περιοχή, ασκώντας επιρροή στην κυβέρνηση της Δαμασκού. Την Δευτέρα τουρκική αντιπροσωπεία θα μεταβεί στην Μόσχα προκειμένου να συνεχίσει η προσπάθεια συνεννόησης των δύο πλευρών.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ακόμη ότι συναντήθηκε με μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου στα οποία επισήμανε ότι η Ουάσιγκτον πρέπει να εργαστεί στην κατεύθυνση της βελτίωσης των σχέσεων με την Τουρκία – «και όχι μόνο επειδή υπάρχει ένταση στις σχέσεις Τουρκίας – Ρωσίας».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version