Εκπρόσωπος Ερντογάν: Να αφήσει τις κούφιες δηλώσεις – Να έχει περισσότερο σεβασμό ο Έλληνας πρωθυπουργός

Εκπρόσωπος Ερντογάν: Να αφήσει τις κούφιες δηλώσεις – Να έχει περισσότερο σεβασμό ο Έλληνας πρωθυπουργός
Ο Ομέρ Τσελίκ AP

Υψωσε και άλλο τους τόνους η Αγκυρα στην αντιπαράθεσή της με την Αθήνα. Ο Ομέρ Τσελίκ κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να σέβεται περισσότερο τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στην αντεπίθεση πέρασε την Τρίτη το απόγευμα ο Ομέρ Τσελίκ μιλώντας για όσα είπε νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας από την Κύπρο.

Ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος AKP – και λίγο μετά τις δηλώσεις Ερντογάν– τόνισε ότι Ελλάδα και Κύπρος επιχειρούν να “βάλουν χέρι” στις πηγές ενέργειας της Ανατολικής Μεσογείου μονομερώς και προειδοποιούμε τον κ. Τσίπρα “να αφήσει τις κούφιες δηλώσεις. Γίνεται μια προσπάθεια να μας απειλήσουν μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο Έλληνας πρωθυπουργός καλό θα ήταν να σταματήσει να απειλεί με επιχειρήματα που δεν μπορεί να στηρίξει”, είπε ο Τσελίκ και πρόσθεσε: “Θα πρέπει να χρησιμοποιεί μία γλώσσα με μεγαλύτερο σεβασμό όταν μιλά για τον πρόεδρό μας και επίσης να σταματήσει τις απειλές”.

Επαναλαμβάνοντας, τέλος, τη ρητορική του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υπογράμμισε ότι η Τουρκία ξέρει πολύ καλά τα δικαιώματά της και ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί από αυτά σε καμία περίπτωση.

Ο Πρωθυπουργός, από την Κύπρο, μίλησε για πολύ σοβαρό τίμημα σε περίπτωση που η Τουρκία συνεχίσει την προκλητική συμπεριφορά της στην Ανατολική Μεσόγειο, ελάχιστες ημέρες πριν ο Ερντογάν συναντηθεί με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα