Τυφώνας Μπουλμπούλ: Τουλάχιστον 20 νεκροί σε Ινδία και Μπαγκλαντές

Ο τυφώνας Μπουλμπούλ στην Καλκούτα της Ινδίας
Ο τυφώνας Μπουλμπούλ στην Καλκούτα της Ινδίας AP

Περί τα δύο εκατ. άνθρωποι στο Μπαγκλαντές αναγκάστηκαν να μείνουν σε καταφύγια τις ώρες που "σάρωνε" την περιοχή ο κυκλώνας Μπουλμπούλ.

Ο κυκλώνας Μπουλμπούλ, που έπληξε το Μπανγκλαντές και την Ινδία συνοδευόμενος από θυελλώδεις ανέμους και καταρρακτώδεις βροχές, έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 20 ανθρώπους κι έχει αναγκάσει 2 εκατομμύρια κατοίκους του Μπανγκλαντές να περάσουν τη νύχτα σε καταφύγια.

Ο κυκλώνας, που συνοδεύεται από ανέμους ταχύτητας 120 χλμ/ώρα, σάρωσε το βράδυ του Σαββάτου τις παράκτιες περιοχές των δύο χωρών, οδηγώντας τις αρχές να κλείσουν αεροδρόμια και λιμάνια.

Δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην πολιτεία της Δυτικής Βεγγάλης, στην ανατολική Ινδία, εκ των οποίων οι δύο, όταν δέντρα καταπλάκωσαν τις οικίες τους κι ένας όταν τον χτύπησαν κλαδιά στην Καλκούτα, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Press Trust of India.

Άλλοι δύο άνθρωποι πέθαναν στη γειτονική πολιτεία Οντίσα, αναφέρει το Press Trust of India.

Στο Μπανγκλαντές, τουλάχιστον 8 άνθρωποι σκοτώθηκαν, οι πέντε από πτώσεις δέντρων, και τουλάχιστον 20 τραυματίστηκαν. Επιπλέον, πέντε άνθρωποι αγνοούνται έπειτα από το ναυάγιο ενός αλιευτικού σκάφους στον ποταμό Μέγκνα.

Ο κυκλώνας έχει ήδη καταστρέψει 4.000 σπίτια, έγινε γνωστό από τον γραμματέα της υπηρεσίας διαχείρισης καταστροφών Σαχ Καμάλ.

Την ίδια ώρα, 2,1 εκατομμύρια άνθρωποι εγκατέλειψαν τις εστίες τους και μεταφέρθηκαν σε περισσότερα από 5.500 καταφύγια.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ινδία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μπανγκαλντές: Δέκα νεκροί, 30 τραυματίες και 36 αγνοούμενοι από τον κυκλώνα Μπουλμπούλ

Τυφώνας Μπουλμπούλ: Δύο νεκροί στην Ινδία, εκατοντάδες χιλιάδες εκτοπισμένοι

SHARE: