Τζέφρι Έπσταϊν: Ψυχολόγος είχε κρίνει πως δεν διέτρεχε κίνδυνο απόπειρας αυτοκτονίας

Τζέφρι Επστάιν
Τζέφρι Επστάιν TWITTER

Ένας ψυχολόγος της ομοσπονδιακής φυλακής στο Μανχάταν είχε εγκρίνει να αφαιρεθεί ο Τζέφρι Έπσταϊν από τη λίστα παρακολούθησης κρατουμένων που διατρέχουν κίνδυνο απόπειρας αυτοκτονίας. Ο 66χρονος αυτοκτόνησε στο κελί του.

Ένας ψυχολόγος στην ομοσπονδιακή φυλακή στο Μανχάταν, όπου ο χρηματιστής Τζέφρι Έπσταϊν ήταν κρατούμενος εν αναμονή της δίκης του για κατηγορίες σωματεμπορίας και βιασμούς ανηλίκων, είχε εγκρίνει να αφαιρεθεί από τη λίστα παρακολούθησης τροφίμων φυλακών που κρίνονται ότι μπορεί να διαπράξουν απόπειρα αυτοκτονίας, πριν ο 66χρονος Έπσταϊν βρεθεί απαγχονισμένος στο κελί του, ανακοίνωσε την Παρασκευή το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Η γνωστοποίηση αυτή έγινε σε μια επιστολή που εστάλη την Πέμπτη από τον βοηθό του υπουργού Δικαιοσύνης, Στίβεν Μπόιντ προς τα ηγετικά στελέχη της Δικαστικής Επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων, που είχαν ζητήσει λεπτομέρειες για τις συνθήκες του θανάτου του Έπσταϊν.

ADVERTISING

Ο Επστάιν συνελήφθη στις 6 Ιουλίου στο Νιου Τζέρσεϊ, όπου προσγειώθηκε το ιδιωτικό αεροσκάφος του προερχόμενο από το Παρίσι. Ο 66χρονος χρηματιστής αυτοκτόνησε στο κελί του στις 10 Αυγούστου. Ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Ουίλιαμ Μπαρ έχει δηλώσει όμως ότι οι έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν συνεργών του θα συνεχιστούν.

Στην επιστολή, που χορήγησε την Παρασκευή το υπουργείο Δικαιοσύνης στο πρακτορείο Reuters, επιβεβαιώνεται ότι ο Έπσταϊν είχε τοποθετηθεί τον Ιούλιο στη συγκεκριμένη λίστα από το Μητροπολιτικό Σωφρονιστικό Κέντρο (MCC) του Μανχάταν. Με την είσοδό του στην λίστα, ο φυλακισμένος κρατείται σε ειδικό κελί υπό διαρκή παρακολούθηση του προσωπικού ή από «συγκρατουμένους του».

Ο Έπσταϊν αφαιρέθηκε μετά από τη λίστα αυτή έπειτα από αξιολόγηση ενός ψυχολόγου που διέγνωσε ότι δεν δικαιολογείται να παραμένει ο φυλακισμένος πλέον στη λίστα παρακολούθησης για πιθανή διάπραξη απόπειρας αυτοκτονίας, αναφέρει ο Μπόιντ στην τρισέλιδη επιστολή του.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΗΠΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ο Έπσταϊν είχε υπογράψει τη διαθήκη του δύο ημέρες προτού βρεθεί νεκρός

Ο Τζέφρι Έπσταϊν αυτοκτόνησε δι' απαγχονισμού - Επιβεβαίωσε η νεκροψία

Θεωρίες συνωμοσίας γύρω από την αυτοκτονία του Τζέφρι Έπσταϊν - Σιγοντάρει ο Τραμπ

Τζέφρι Έπσταϊν: 32χρονη, φερόμενη ως θύμα του, προσφεύγει στη δικαιοσύνη κατά των κληρονόμων του

SHARE:

24Media Network