Τζέικομπ Μπλέικ: Η Κενόσα και η οικογένεια του θύματος λένε “όχι” στην επίσκεψη Τραμπ

Τζέικομπ Μπλέικ: Η Κενόσα και η οικογένεια του θύματος λένε “όχι” στην επίσκεψη Τραμπ
Γκράφιτι στην Κενόσα AP

Την απροθυμία του να συναντήσει τον Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ο πατέρας του Μπλέικ, του Αφροαμερικανού που δέχτηκε σφαίρες από την αστυνομία και έμεινε παράλυτος. "Αρνούμαι να παίξω πολιτικά παιχνίδια με τη ζωή του γιου μου", είπε.

Σε θέατρο συγκρούσεων της αστυνομίας με πολίτες έχει μετατραπεί η Κενόσα στις ΗΠΑ, μετά το περιστατικό που σημειώθηκε πριν από δύο εβδομάδες περίπου, όταν ο 29χρονος Αφροαμερικανός Τζέικομπ Μπλέικ, χωρίς προφανή αιτία, δέχθηκε πυροβολισμούς πισώπλατα από λευκό αστυνομικό, σχεδόν εξ’ επαφής. Πυροβολισμοί που τον άφησαν παράλυτο από τη μέση και κάτω.

Ο πατέρας του Μπλέικ, είχε δηλώσει στους Chicago Sun Times ότι ο γιος του έχει “οκτώ τρύπες” στο κορμί του και είναι παράλυτος από την μέση και κάτω. “Τι δικαιολογεί αυτούς τους πυροβολισμούς; Τι δικαιολογεί αυτό που συνέβη μπροστά στα εγγόνια μου; Τι κάνουμε;”, διερωτήθηκε.

Ο πατέρας του Τζέικομπ Μπλέικ με μάσκα που γράφει "Δικαιοσύνη στον Τζέικομπ Μπλέικ" AP

Σε μία προσπάθεια να κατευνάσει τα πνεύματα, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε πως σήμερα, Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου, θα επισκεφθεί την πόλη του θύματος και πως θα συναντηθεί με αξιωματικούς των δυνάμεων της τάξης για να εκτιμήσει τις ζημιές που έχουν γίνει στην πόλη.

Με αφορμή την επικείμενη επίσκεψη Τραμπ στην πόλη του, ο πατέρας του Μπλέικ μιλώντας στο CNN δήλωσε πως η οικογένειά του δέχεται απειλές και εκφοβισμούς. Ακόμα ανέφερε ότι αρνείται να παίξει πολιτικά παιχνίδια με τη ζωή του γιου του. “Αναγκάστηκα να στείλω τον άλλο μου γιο, 20 ετών, σε νοσοκομείο έπειδη εμφάνισε καταθλιπτικό επεισόδιο, αφότου δεχθήκαμε απειλές”, προσέθεσε.

Στη συνέχεια μίλησε για τον Τζέικομπ τον οποίο περιέγραψε ως ένα άτομο που “πριν από λίγες ημέρες έτρεχε και γελούσε και τώρα δεν μπορεί να κουνήσει τα πόδια του”.

Τοπικοί αξιωματούχοι της πόλης κάλεσαν τον πρόεδρο Τραμπ να μην επισκεφθεί την Κένοσα ή τουλάχιστον να αναβάλει το ταξίδι του. Να σημειωθεί ότι ο τελευταίος σε συνέντευξη Τύπου στο Λευκό Οίκο το βράδυ της Δευτέρας, σύμφωνα με τον Guardian, υπερασπίστηκε την αστυνομία όταν ερωτήθηκε για το περιστατικό με τον Μπλέικ, δηλώνοντας ότι “η αστυνομία πνίγει καμία φορά και μπορεί και αυτή να κάνει λάθη”. 

Παράλληλα, ο θείος του Μπλέικ, Τζάστιν, δήλωσε ότι “ο Τραμπ είναι ρατσιστής που προκαλεί φυλετικές εντάσεις. Έχει προκαλέσει πλήθος ρατσιστικών εντάσεων από τότε που μπήκε στον Λευκό Οίκο. Γιατί, ως θείος του Τζέικομπ να θέλω να του μιλήσω; Το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι ο Τζέικομπ”.

“Ο πατέρας του Τζέικομπ δεν ενδιαφέρεται να μιλήσει στον Πρόεδρο, αντιθέτως επικεντρώνεται στην υγεία του γιου του και στην απονομή δικαιοσύνης”, συμπλήρωσε. 

Σημειώνεται ότι το βράδυ της 25ης Αυγούστου στην Κενόσα ένας 17χρονος πυροβόλησε και σκότωσε δύο διαδηλωτές (26 και 36 ετών) του κινήματος Black Lives Matter. Ο 26χρονος Anthony Huber ήταν γνωστός skateboarder και μάλιστα ήταν αυτός που επιχείρησε να σταματήσει τον ένοπλο, έχοντας μοναδικό όπλο του το skate του. Δεν μπόρεσε όμως να αποφύγει τη μοιραία σφαίρα, που του στέρησε τη ζωή. Μάλιστα, ο δικηγόρος του 17χρονου δήλωσε ότι ο πελάτης του βρισκόταν σε αυτοάμυνα.

Όλη η φυλετική αυτή αδικία και το θράσος της δικηγόρου του 17χρονου να μιλάει περί “αυτοάμυνας” έδωσε πάτημα στον δικηγόρο πολιτικών δικαιωμάτων Ben Crump, που εκπροσωπεί την οικογένεια Μπλέικ να κάνει λόγο για “δύο συστήματα απονομής δικαιοσύνης στις ΗΠΑ: Ένα για τους λευκούς και ένα για τους Μαύρους”. 

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα