Τζο Μπάιντεν: Η στιγμή που ανακοινώθηκε ότι είναι ο 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ

Τζο Μπάιντεν: Η στιγμή που ανακοινώθηκε ότι είναι ο 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ
Ο Τζο Μπάιντεν AP

Η στιγμή που ο δημοσιογράφος του CNN Βολφ Μπλίτζερ ανακοίνωσε το εκλογικό αποτέλεσμα για την προεδρία στις ΗΠΑ μετά από τέσσερις ημέρες γεμάτες σασπένς.

Ο Τζο Μπάιντεν κέρδισε την αναμέτρηση για τον Λευκό Οίκο απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, μια νίκη που αποτελεί μια ιστορική στροφή για την Αμερική και όλο τον κόσμο έπειτα από τέσσερα χρόνια ρήξεων υπό τον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο.

Έπειτα από τρεις ημέρες γεμάτες σασπένς, ο Δημοκρατικός υποψήφιος και πρώην αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα αναδείχθηκε νικητής με τουλάχιστον 273 μεγάλους εκλέκτορες, χάρη σε μια επιτυχία στην πολιτεία-κλειδί της Πενσιλβάνια, σύμφωνα με μεγάλα αμερικανικά ΜΜΕ, μεταξύ των οποίων το CNN και οι New York Times. Θα γίνει ο 46ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

«Μετά από τέσσερις μακρές γεμάτες ένταση ημέρες, έχουμε φτάσει σε μια ιστορική στιγμή σε αυτές τις εκλογές. Μπορούμε τώρα να ανακοινώσουμε τον νικητή του αγώνα για την προεδρία των ΗΠΑ. Το CNN ανακοινώνει ότι ο Τζόζεφ Ρομπινέτ Μπάιντεν τζούνιορ εκλέγεται ο 46ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, κερδίζοντας το Λευκό Οίκο και στερώντας από τον Πρόεδρο Τραμπ για δεύτερη θητεία» δήλωσε ο δημοσιογράφος του CNN Βολφ Μπλίτζερ «Μπορούμε να κάνουμε αυτήν την ανακοίνωση επειδή το CNN βλέπει ότι ο Μπάιντεν κέρδισε την Πενσυλβάνια» είπε.

Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά στην ιστορία της, οι ΗΠΑ θα έχουν γυναίκα αντιπρόεδρο, την Κάμαλα Χάρις, 56 ετών, που θα είναι επίσης η πρώτη μαύρη που καταλαμβάνει τον θώκο.

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει μέχρι τώρα αναγνωρίσει την ήττα του και είναι άγνωστο αν θα συνεχίσει να αμφισβητεί τα αποτελέσματα, κάνοντας λόγο για νοθεία, που δεν έχει επαληθευθεί μέχρι τώρα.

Είναι ο πρώτος Αμερικανός πρόεδρος που δεν κερδίζει δεύτερη θητεία μετά τον Τζορτζ Μπους τον πρεσβύτερο το 1992.

Ό,τι κι αν πει ο Ντόναλντ Τραμπ, η ημερομηνία μεταβίβασης της εξουσίας αναφέρεται στο Σύνταγμα και είναι η 20ή Ιανουαρίου. Μέχρι τότε οι πολιτείες θα επιβεβαιώσουν τα αποτελέσματά τους και οι 538 μεγάλοι εκλέκτορες θα συναντηθούν τον Δεκέμβριο για να ορίσουν επίσημα τον πρόεδρο.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα