Τζο Μπάιντεν σε μετανάστες: “Μην έρθετε στις ΗΠΑ”

Τζο Μπάιντεν σε μετανάστες: “Μην έρθετε στις ΗΠΑ”
Copyright 2021 The Associated Press. All rights reserved.

Μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή Good Morning America, o πρόεδρος των ΗΠΑ εξέφρασε μια ξεκάθαρη θέση: Η Αμερική δεν πρόκειται να δεχτεί άλλους μετανάστες.

Παρά το γεγονός ότι μέσα στις πρώτες ημέρες της θητείας του ως πρόεδρος των ΗΠΑ, ο Τζο Μπάιντεν ακύρωσε διατάγματα του Ντόναλτ Τράμπ που έθεταν σοβαρές κυρώσεις και περιορισμούς σε άτομα που ήθελαν να εισέλθουν σε αμερικάνικο έδαφος, το μήνυμα του σήμερα, όπως αποτυπώθηκε στο τηλεοπτικό μαγκαζίνο Good Morning America, προς τον παρουσιαστή Τζορτζ Στεφανόπουλο, ήταν σαφές “μετανάστες, μην έρθετε στην Αμερική”.

Ο Τζο Μπάιντεν εξήγησε πως υπήρξε μια αρκετά αυξημένη ροή προσφύγων και ασυνόδευτών παιδιών στα σύνορα με το Μεξικό, ενώ και από αρκετά ακόμα κράτη οι ροές των μεταναστών προς τις ΗΠΑ ήταν τόσο αυξημένες κατά τα τελευταία δυο χρόνια, με αποτέλεσμα να υπάρχουν αρκετές απελάσεις. “Το μήνυμα μου είναι σαφές, μην έρθετε. Μην εγκαταλείψετε την πόλη ή την κοινότητά σας” είπε ο Μπάιντεν προς τον Στεφανόπουλο, ανατρέποντας εν μέρει, την εικόνα του προοδευτικού προέδρου.

Στη συνέχεια της συνέντευξης, εξήγησε αυτή την αποτροπή: “Υπάρχει μια εικόνα για ‘μένα εκεί έξω, πως είμαι αρκετά καλός άνθρωπος, άρα μπορώ να δεχτώ κάθε μετανάστη. Μπορώ να σας πω ότι δεν είνα αυτή η πραγματικότητα. Έχουμε ζητήσει από αρκετούς να γυρίσουν αμέσως πίσω στις πατρίδες τους”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα