Τζόνσον: Προτείνει να σταλούν πύραυλοι στην Ουκρανία για να χτυπήσουν τον “κροκόδειλο” Πούτιν

Τζόνσον: Προτείνει να σταλούν πύραυλοι στην Ουκρανία για να χτυπήσουν τον “κροκόδειλο” Πούτιν
Ο Μπόρις Τζόνσον 2022 Leon Neal/ap

"Τύπο εντελώς αναξιόπιστο" χαρακτήρισε ο Βρετανός πρωθυπουργός τον Ρώσο πρόεδρο, τονίζοντας ότι είναι μάταιο να διαπραγματευτεί κανένας μαζί του.

Υπέρ της αποστολής περαιτέρω στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία για να αντιμετωπιστεί το ρωσικό πυροβολικό, τάχθηκε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στο Bloomberg, επεσήμανε την ανάγκη αποστολής πολλαπλών εκτοξευτών πυραύλων ενώ παρομοίασε τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν με κροκόδειλο, λέγοντας ότι είναι μάταιες οι διαπραγματεύσεις με έναν «τύπο» που είναι «εντελώς αναξιόπιστος».

«Πώς μπορείς να συνδιαλεχθείς με έναν κροκόδειλο όταν είναι στη μέση του να τρώει το αριστερό σου πόδι;» διερωτήθηκε.

Αναφορικά με το πώς μπορεί να λήξει ο πόλεμος στην Ουκρανία, ο Τζόνσον εκτίμησε: «Ο μόνος τρόπος με τον οποίο μπορεί να τερματιστεί είναι να αποδεχθεί ο Πούτιν ότι η αποναζιστοποίηση της Ουκρανίας έχει συντελεστεί και ότι μπορεί να αποσυρθεί με αξιοπρέπεια και τιμή».

Τόνισε ότι αυτό δε σημαίνει πως υποστηρίζει τη θέση της Ρωσίας περί κυρίαρχου ναζισμού στην Ουκρανία. «Νομίζω ότι έχει το πολιτικό περιθώριο ελιγμού για να φέρει ένα τέλος σε αυτό».

Ο Βρετανός πρωθυπουργός παραδέχθηκε πως παρά τον «απίστευτο ηρωισμό» των Ουκρανών που κράτησαν τους Ρώσους μακριά από το Κίεβο, «ο Πούτιν, με μεγάλο κόστος για τον ίδιο και για το ρωσικό στράτευμα, συνεχίζει να ροκανίζει έδαφος στο Ντονμπάς, συνεχίζει να σημειώνει σταδιακή, αργή, αλλά, φοβάμαι, απτή πρόοδο».

«Ως εκ τούτου», συμπλήρωσε, «είναι απολύτως ζωτικής σημασίας να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τους Ουκρανούς στρατιωτικά».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version