Βασιλιάς Κάρολος: Το μήνυμά του για το Πάσχα – “Θα συνεχίσω να υπηρετώ το έθνος”

Διαβάζεται σε 3'
Ο βασιλιάς Κάρολος
Ο βασιλιάς Κάρολος AFP

Το πασχαλινό του μήνυμα έστειλε ο Βασιλιάς Κάρολος, εν μέσω της προσωπικής μάχης με τον καρκίνο. «Ο Χριστός αποτέλεσε παράδειγμα για το πώς πρέπει να υπηρετούμε και να φροντίζουμε ο ένας τον άλλον» ανέφερε συγκινημένος και εμφανώς καταβεβλημένος.

To δεύτερο μήνυμά του μετά τη διάγνωση με καρκίνο του ιδίου και της πριγκίπισσας της Ουαλίας, Κέιτ Μίντλετον, έστειλε σήμερα, Πέμπτη (28/3), ο Κάρολος.

Το μαγνητοσκοπημένο μήνυμα μεταδόθηκε κατά τη διάρκεια της βασιλικής τελετής του Maundy στον καθεδρικό ναό του Worcester, ενόψει του Πάσχα, με τον Κάρολο να απουσιάζει.

Ο βασιλιάς Κάρολος δήλωσε ότι συνεχίζει να υπηρετεί το έθνος με όλη του την καρδιά και μίλησε για την «ιδιαίτερη προσευχή» του αυτό το Πάσχα, ενώ εξέφρασε τη «μεγάλη του λύπη» που δεν μπόρεσε να παραστεί στη λειτουργία.

Στο μήνυμα διάρκειας 4:26 λεπτών, διάβασε απόσπασμα από τη Βίβλο που αφηγείται το περιστατικό που ο Ιησούς έπλυνε τα πόδια των μαθητών του μετά τον Μυστικό Δείπνο και μίλησε για το παράδειγμα που έδωσε.  Είπε ότι ο στίχος, από το Ευαγγέλιο κατά Ιωάννη, «έχει την προέλευσή του στη ζωή του Κυρίου μας, ο οποίος γονάτισε μπροστά στους μαθητές του και προς μεγάλη τους έκπληξη έπλυνε τα κουρασμένα πόδια τους».

Επανέλαβε ότι αυτό του θύμισε την υπόσχεση που έδωσε στην αρχή της στέψης του να ακολουθήσει το παράδειγμα του Χριστού – «όχι για να υπηρετηθεί, αλλά για να υπηρετήσει».

«Αυτό προσπαθούσα πάντα να κάνω και συνεχίζω να κάνω με όλη μου την καρδιά», είπε.

Τόνισε, δε, ότι ο Χριστός αποτέλεσε «παράδειγμα για το πώς πρέπει να υπηρετούμε και να φροντίζουμε ο ένας τον άλλον» και ότι ως έθνος «χρειαζόμαστε και επωφελούμαστε σε μεγάλο βαθμό από εκείνους που μας τείνουν το χέρι της φιλίας, ειδικά σε στιγμές ανάγκης».

«Είναι η ιδιαίτερη προσευχή μου σήμερα ώστε το παράδειγμα του Κυρίου μας να συνεχίσει να μας εμπνέει και να ενισχύει όλες τις κοινότητές μας. Ο Θεός να σας ευλογήσει όλους αυτό το Πάσχα».

Ο μονάρχης, ο οποίος έχει αποσυρθεί από τα δημόσια καθήκοντά του, καθώς υποβάλλεται σε θεραπεία για τον καρκίνο, ηχογράφησε το πασχαλινό του μήνυμα, σύμφωνα με πληροφορίες του skynews, στο γραφείο του στην αίθουσα του 18ου αιώνα του παλατιού του Μπάκιγχαμ και βιντεοσκοπήθηκε στα μέσα Μαρτίου.

Ο βασιλιάς Κάρολος θα δώσει το “παρών” στην πασχαλινή λειτουργία στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, στο Κάστρο του Ουίνδσορ την Κυριακή του Πάσχα, μαζί με την Καμίλα και τα υπόλοιπα υψηλόβαθμα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Ο Γουίλιαμ, η Κέιτ και τα τρία τους παιδιά επέλεξαν να γιορτάσουν σε κλειστό κύκλο τις πασχαλινές διακοπές με αφορμή την κατάσταση της υγείας της πριγκίπισσας της Ουαλίας που υποβάλλεται σε προληπτική χημειοθεραπεία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα