Βατικανό: Σοβαρά άρρωστος ο τέως πάπας Βενέδικτος

Βατικανό: Σοβαρά άρρωστος ο τέως πάπας Βενέδικτος
Ο πρώην πάπας Βενέδικτος ο ΙΣΤ΄ AP

Ο τέως πάπας Βενέδικτος ο ΙΣΤ' είναι "υπερβολικά αδύναμος", καθώς πάσχει από μια λοίμωξη του δέρματος. Είχε επισκεφθεί τον άρρωστο αδελφό του στη Γερμανία.

Ο τέως πάπας Βενέδικτος ο ΙΣΤ’ αρρώστησε βαριά, αφού επισκέφθηκε τον άρρωστο αδελφό του στη Γερμανία και είναι “υπερβολικά αδύναμος”, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Passauer Neue Presse. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο 93χρονος Βενέδικτος πάσχει από μια μορφή λοίμωξης του δέρματος στο πρόσωπο, που προκαλεί ερύθημα και έντονο πόνο.

“Σύμφωνα με τον Σίγουολντ, ο Βενέδικτος είναι υπερβολικά αδύναμος. Ο λογισμός και η μνήμη του είναι γρήγοροι, αλλά η φωνή του μετά βίας ακούγεται τώρα”, αναφέρει χαρακτηριστικά το ρεπορτάζ της γερμανικής εφημερίδας, το οποίο επικαλείται τον βιογράφο του πρώην πάπα, τον Πίτερ Σίγουολντ, που φέρεται να επισκέφθηκε τον Βενέδικτο στην Ρώμη το Σάββατο για να του παραδώσει τη βιογραφία του. 

“Κατά τη συνάντηση ο πάπας, παρά την ασθένειά του, ήταν αισιόδοξος και είπε ότι αν ανακτήσει τις δυνάμεις του πιθανόν να αρχίσει να γράφει και πάλι”, πρόσθεσε η εφημερίδα. 

Ο Βενέδικτος επισκέφθηκε τον άρρωστο αδελφό του Γκέοργκ Ράτσινγκερ στη Γερμανία τον Ιούνιο, το πρώτο του ταξίδι εκτός Ιταλίας μετά την αιφνιδιαστική παραίτησή του το 2013. Ο Γκέοργκ Ράτσινγκερ πέθανε δύο εβδομάδες αργότερα σε ηλικία 96 ετών.

Ο τέως ποντίφικας, το αληθινό όνομα του οποίου είναι Γιόζεφ Ράτσινγκερ, ζει πλέον σε ένα μικρό πρώην μοναστήρι μέσα στο Βατικανό. Έχει παραμείνει μακριά από τη δημόσια ζωή από τότε που έγινε ο πρώτος πάπας, έπειτα από 600 χρόνια, που παραιτείται επικαλούμενος λόγους υγείας. Παραδοσιακός της Καθολικής Εκκλησίας αντικαταστάθηκε από τον μεταρρυθμιστή πάπα Φραγκίσκο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα