Βέλγιο: 12 μετανάστες ζωντανοί σε φορτηγό ψυγείο

Φορτηγό στο Βέλγιο
Φορτηγό στο Βέλγιο AP

12 μετανάστες βρέθηκαν ζωντανοί σε φορτηγό ψυφείο, περιστατικό παρόμοιο με τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στο Έσσεξ την περασμένη βδομάδα. Οι άνδρες που βρέθηκαν μεταφέρθηκαν στο Γραφείο Μετανάστευσης.

Η βελγική αστυνομία βρήκε σήμερα 12 μετανάστες ζωντανούς μέσα σ' ένα φορτηγό ψυγείο, που βρισκόταν σε χώρο στάθμευσης σε αυτοκινητόδρομο στο βόρειο Βέλγιο, αφού ο οδηγός ειδοποίησε τις αρχές, δήλωσε εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής αστυνομίας.

Ο οδηγός, ο οποίος μετέφερε φρούτα και λαχανικά, κάλεσε την αστυνομία, η οποία βρήκε 12 ενήλικους άνδρες συριακής και σουδανικής καταγωγής και τους μετέφερε στο Γραφείο Μετανάστευσης της Αμβέρσας.

ADVERTISING

Την περασμένη εβδομάδα, 39 μετανάστες βρέθηκαν νεκροί σε φορτηγό ψυγείο στη Βρετανία αφού είχαν φθάσει εκεί από το βελγικό λιμάντι Ζεεμπρούγκε. Οι βελγικές αρχές συνεργάζονται με τις βρετανικές αρχές στην έρευνα.

Ενώ το Σάββατο 26/10/2019 εντοπίστηκαν 11 μετναστές σε κοντέινερ φορτηγού στο Σεν Τρον, του ανατολικού Βελγίου και άλλοι εννέα στην Μπριζ σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μετανάστες
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τραγωδία στο Έσσεξ: Στο δικαστήριο σήμερα μέσω βιντεοσύνδεσης ο 25χρονος οδηγός του φορτηγού

Κι άλλοι μετανάστες βρέθηκαν σε φορτηγό ψυγείο - Ανάμεσά τους και παιδιά

Τραγωδία στο Εσσεξ: Ύποπτα δύο αδέλφια από τη Βόρεια Ιρλανδία

SHARE:

24Media Network