Η στιγμή που γέφυρα της ντισκοτέκ υποχωρεί παρασέρνοντας στο θάνατο έξι ανθρώπους

Η στιγμή που γέφυρα της ντισκοτέκ υποχωρεί παρασέρνοντας στο θάνατο έξι ανθρώπους
Αστυνομικοί στην ντισκοτέκ σε πόλη της Ανκόνα όπου σκοτώθηκαν έξι άνθρωποι AP

Μετά από ρίψη εντός ντισκοτέκ ουσίας που προκαλεί κνησμό, οι νεαροί θαμώνες συγκεντρώθηκαν σε μία γεφυρούλα, σε μία από τις εξόδους κινδύνου, η οποία δεν άντεξε το βάρος.

Τη στιγμή της τραγωδίας που εκτυλίχθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου σε ντισκοτέκ σε πόλη κοντά στην Ανκόνα της Ιταλίας, με έξι ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους και δεκάδες να τραυματίζονται, καταγράφει βίντεο.

Στην ντισκοτέκ υπήρχαν περίπου 1000 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους νεαροί, που είχαν συρρεύσει στη μικρή πόλη των ακτών της Αδριατικής για να απολαύσουν μία συναυλία του ράπερ Sfera Ebbasta, που θεωρείται «ο βασιλιάς της ραπ».

«Ίσως εξαιτίας της ρίψης μίας ουσίας που προκαλεί κνησμό, οι νεαροί άρχισαν να απομακρύνονται απότομα, πέφτοντας ο ένας πάνω στον άλλον” ανέφερε η Πυροσβεστική μέσω του λογαριασμού της στο Twitter.

Το δράμα εξελίχθηκε περί τις 02.00 ώρα Ελλάδος και σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο στην ντισκοτέκ υπήρχαν τρεις έξοδοι κινδύνου, η μία εκ των οποίων έβγαζε σε μία μικρή γεφυρούλα πάνω από μία τάφρο, η οποία οδηγούσε στον χώρο στάθμευσης του κτηρίου. Υπό την πίεση τόσων ανθρώπων, οι οποίοι σπρώχνονταν για να βγουν από την αίθουσα, η μία πλευρά του προστατευτικού ρείθρου της γέφυρας υποχώρησε με αποτέλεσμα πολλοί να πέσουν μέσα στην τάφρο. Όσοι είχαν την ατυχία να πέσουν πρώτοι συμπιέσθηκαν από τους υπόλοιπους και έχασαν τη ζωή τους.

Όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, από τους μέχρι τώρα ελέγχους οι καραμπινιέροι εξακρίβωσαν ότι “στην ντίσκο Lanterna Azzurra, όπου έπρεπε να εμφανισθεί ο τραγουδιστής “Sfera e Basta”, είχαν πουληθεί περισσότερα εισιτήρια από όσα επιτρέπει ο νόμος”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα