Βουλγαρία: Συνελήφθη ο πρόεδρος των εθνικιστών – Ζητούσε συμμετοχή στις πασχαλινές ακολουθίες

Βουλγαρία: Συνελήφθη ο πρόεδρος των εθνικιστών – Ζητούσε συμμετοχή στις πασχαλινές ακολουθίες
Πιστός με μάσκα σε εκκλησία της Βουλγαρίας AP Photo/Valentina Petrova

Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Βολέν Σιντέροφ προκάλεσε με τη συμπεριφορά του το κοινό αίσθημα. Αυτή τη φορά αγνόησε τα μέτρα για τον κορονοϊό.

Για 24 ώρες κρατήθηκε από τη βουλγάρικη αστυνομία ο επικεφαλής του εθνικιστικού κόμματος “Επίθεση” και δημοτικός σύμβουλος στη Σόφια, Βολέν Σιντέροφ, με την κατηγορία της υποκίνησης κατάλυσης των έκτακτων μέτρων που εφαρμόζονται για τη μείωση της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Τη Δευτέρα ο 64χρονος πολιτικός παρακίνησε τους πολίτες της χώρας να αψηφήσουν και να μην συμμορφωθούν με τους περιορισμούς της απαγόρευσης κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια των εκκλησιαστικών εκδηλώσεων για τον εορτασμό του Πάσχα της Ορθόδοξης Εκκλησίας που ακολουθεί το προσεχές Σαββατοκύριακο, διότι “ο Θεός είναι υπεράνω όλων“, όπως υποστήριζε χαρακτηριστικά. Άμεσα κινήθηκαν οι διαδικασίες για τη σύλληψή του, καθώς του ασκήθηκε δίωξη για παραβίαση των έκτακτων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας. Εντοπίστηκε, αλλά αρνήθηκε να υπακούσει στην κλήση των διωκτικών αρχών και κατόπιν εκδόθηκε εισαγγελικό ένταλμα.

Σε πρώτη φάση ο Σιντέροφ αφέθηκε ελεύθερος αφού πρώτα του χρειάστηκε να υπογράψει για την καταβολή εγγύησης 2.500 ευρώ, την οποία είναι υποχρεωμένος να πληρώσει εντός δύο εβδομάδων. Θα οριστεί πλέον δικάσιμος για την εξέταση της υπόθεσης.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Βούλγαρος εθνικιστής απασχολεί με τη συμπεριφορά, έχοντας προκαλέσει αντιδράσεις με κατά καιρούς τοποθετήσεις του για μειονότητες και επίθεση σε όργανο της τάξης.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα