Βρετανία: Δύο δόσεις του AstraZeneca προστατεύουν κατά 94% από θάνατο τους άνω των 65 ετών

Βρετανία: Δύο δόσεις του AstraZeneca προστατεύουν κατά 94% από θάνατο τους άνω των 65 ετών
Εμβόλιο της AstraZeneca Shutterstock

Η Δημόσια Υγεία Αγγλίας ανακοίνωσε ότι το εμβόλιο της AstraZeneca προστατεύει κατά 94% από θάνατο λόγω της νόσου στα άτομα ηλικίας πάνω από 65 ετών.

Δύο δόσεις του εμβολίου AstraZeneca/Οξφόρδης κατά της COVID-19 παρέχουν εκτιμώμενη προστασία 94% από τον θάνατο λόγω της νόσου στα άτομα ηλικίας πάνω από 65 ετών, ανακοίνωσε σήμερα ο οργανισμός Δημόσιας Υγείας Αγγλίας (Public Health England/PHE) σε εβδομαδιαία αναφορά παρακολούθησης δεδομένων σε πραγματικές συνθήκες.

Η PHE δήλωσε ότι η πλειονότητα των δεδομένων προέρχεται από μια περίοδο κατά την οποία η παραλλαγή ‘Αλφα, που εντοπίστηκε πρώτη φορά στην Αγγλία, ήταν ακόμη κυρίαρχη και δεν παρείχε ειδική εκτίμηση της προστασίας από τον θάνατο που προσφέρει το εμβόλιο κατά της πιο διαδεδομένης σήμερα παραλλαγής Δέλτα, η οποία εντοπίστηκε πρώτη φορά στην Ινδία.

Η PHE δήλωσε επίσης, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι για τα άτομα κάτω των 40 ετών, προκαταρκτικές εκτιμήσεις αναφέρουν ότι μια δόση του εμβολίου Pfizer είναι αποτελεσματική κατά 61% έναντι της συμπτωματικής νόσου και μια δόση του εμβολίου Moderna είναι αποτελεσματική κατά 72%.

“Αυτά τα δεδομένα μας ενισχύουν ακόμη περισσότερο την εμπιστοσύνη ότι τα εμβόλια παρέχουν υψηλά επίπεδα προστασίας από την COVID-19 σε όλες τις ηλικιακές ομάδες”, δήλωσε ο Τζέιμι Λόπες Μπέρναλ, επιδημιολόγος σύμβουλος στη PHE.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα