Βρετανία: “Κόκκινος” συναγερμός – Έρχεται κύμα ακραίας ζέστης

Βρετανία: “Κόκκινος” συναγερμός – Έρχεται κύμα ακραίας ζέστης
Καύσωνας στη Βρετανία 2022 Matt Dunham/AP Photo

Επίπεδα ρεκόρ αναμένεται να καταγραφούν στο Ηνωμένο Βασίλειο τις επόμενες ημέρες με τη μετεωρολογική υπηρεσία της Βρετανίας να εκδίδει προειδοποίηση για "ακραία ζέστη".

Η μετεωρολογική υπηρεσία της Βρετανίας κήρυξε σήμερα κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε εθνικό επίπεδο, εκδίδοντας προειδοποίηση για “ακραία ζέστη” σε κάποιες περιοχές της Αγγλίας για τη Δευτέρα και την Τρίτη, όταν η θερμοκρασία θα φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ.

Ακραίες θερμοκρασίες, οι οποίες πιθανόν να σπάσουν ρεκόρ, προβλέπονται για τη Δευτέρα και ξανά για την Τρίτη“, αναφέρει η μετεωρολογική υπηρεσία στον ιστότοπό της.

Οι νύχτες επίσης θα είναι εξαιρετικά ζεστές για το Ηνωμένο Βασίλειο, κυρίως στις αστικές περιοχές. Αυτό ενδέχεται να έχει εκτεταμένες επιπτώσεις στους ανθρώπους και τις υποδομές, τονίζει.

Ο Grahame Madge, εκπρόσωπος της μετεωρολογικής υπηρεσίας, όπως αναφέρει ο Independent, δήλωσε πως “μόλις εκδώσαμε μια κόκκινη προειδοποίηση για υπερβολική ζέστη για τη Δευτέρα και την Τρίτη, η οποία είναι η πρώτη τέτοια προειδοποίηση που εκδόθηκε ποτέ. Η προειδοποίηση αφορά μια περιοχή από το Λονδίνο μέχρι το Μάντσεστερ και μετά μέχρι την κοιλάδα του Γιορκ. Πρόκειται δυνητικά για μία πολύ σοβαρή κατάσταση”.

Καύσωνας στη Βρετανία 2022 David Cliff/AP Photo

Η υψηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί ποτέ στη Βρετανία ήταν 38,7 βαθμοί Κελσίου στον Βοτανικό Κήπο του πανεπιστημίου Κέμπριτζ, στις 25 Ιουλίου 2019.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα η βρετανική υπηρεσία Υγείας και η μετεωρολογική υπηρεσία είχαν εκδώσει επίπεδο συναγερμού 3 για κάποιες περιοχές της χώρας, κάτι που σημαίνει ότι οι υγειονομικές και κοινωνικές υπηρεσίες πρέπει να λαμβάνουν επιπλέον μέτρα για να προστατεύσουν τους πιο ευάλωτους.

Ο κόκκινος συναγερμός, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το επίπεδο 4, εκδίδεται όταν “ένας καύσωνας είναι τόσο ισχυρός ή/ και παρατεταμένος που οι επιπτώσεις του δεν επηρεάζουν μόνο το σύστημα υγείας και κοινωνικής προστασίας. Σε αυτό το επίπεδο ακόμη και υγιή άτομα – και όχι μόνο όσα ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου- ενδέχεται να ασθενήσουν ή ακόμη και να πεθάνουν”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα