Βρετανία: Κοσμοπλημμύρα στους δρόμους πριν το νέο lockdown

Βρετανία: Κοσμοπλημμύρα στους δρόμους πριν το νέο lockdown
Πλήθος κόσμου στον κεντρικό εμπορικό δρόμο Regent Street, στο Λονδίνο, 12 Δεκεμβρίου 2020. AP

Πλήθος κόσμου έχει κατακλύσει κεντρικά εμπορικά σημεία της βρετανικής πρωτεύουσας, κάνοντας αγώνα δρόμου για τις χριστουγεννιάτικες αγορές, καθώς, από σήμερα το βράδυ, επιβάλλεται εκ νέου lockdown.

Προκειμένου να προλάβουν τις χριστουγεννιάτικες αγορές τους, τελευταία στιγμή πριν το lockdown που πρόκειται να επιβληθεί ξανά από σήμερα, 15 Δεκεμβρίου, οι Βρετανοί συρρέουν μαζικά στα καταστήματα και τα εμπορικά κέντρα.

Στο Λονδίνο συγκεκριμένα, σημειώνονται εικόνες που θυμίζουν αποκλειστικά την γιορτινή περίοδο άλλων ετών, όπου δεν τηρούνται επουδενί βασικά μέτρα περιορισμού του κορονοϊού, όπως η κοινωνική αποστασιοποίηση.

Στο μεταξύ, στη Βρετανία, τα κρούσματα κορονοϊού μειώθηκαν περισσότερο από 30% κατά το δεύτερο lockdown, αλλά μετά την νέα επικύνδυνη αύξηση κρουσμάτων η χώρα αναγκάζεται σε τρίτο “κλείδωμα”.

“Οι συμπεριφορές και τα μέτρα για τη δημόσια υγεία πρέπει να καθοδηγούνται από αυτήν την ταχέως μεταβαλλόμενη κατάσταση για να αποφευχθεί η επιδείνωσή της και όλοι πρέπει να διαδραματίσουν ρόλο στη διατήρηση χαμηλών ποσοστών του ιού, ιδίως όταν πλησιάζουμε σε μια χαλάρωση των κανόνων για τα Χριστούγεννα” προειδοποίησαν εγκαίρως οι ειδικοί στην Βρετανία, σύμφωνα με την Sun.

Ο δήμαρχος του Λονδίνου, από την άλλη, ζήτησε από τους πολίτες να τηρούν τους κανόνες, κατά την διάρκεια των αγορών τους, ενθαρρύνοντας την χρήση μάσκας, την τήρηση των αποστάσεων και την αποφυγή των δημόσιων συγκοινωνιών εν ώρα αιχμής, αν υπάρχει η εναλλακτική του ποδηλάτου ή της πεζής μετακίνησης.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα