Βρετανία: Παραιτήσεις υπουργών λόγω Μπόρις Τζόνσον

Ο νέος βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον
Ο νέος βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον AP

Οι υπουργοί Άμυνας, Επιχειρηματικότητας και Εμπορίου παραιτήθηκαν αντιδρώντας στην ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον Μπόρις Τζόνσον.

Οι υπουργοί Άμυνας, Επιχειρηματικότητας και Εμπορίου υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους σήμερα το απόγευμα, αφού ανέλαβε την πρωθυπουργία της Βρετανίας ο Μπόρις Τζόνσον.

Η υπουργός Άμυνας Πένι Μόρντοντ ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από τα καθήκοντά της και δεν πρόκειται να αναλάβει κάποιο υπουργείο στη νέα κυβέρνηση. "Κατευθύνομαι στα έδρανα της βουλής απ' όπου ο πρωθυπουργός θα έχει την πλήρη υποστήριξή μου", ανέφερε μέσω του Twitter η Μόρντοντ, η οποία είχε στηρίξει τον Τζέρεμι Χαντ στην κούρσα για την ηγεσία του Συντηρητικού κόμματος.

ADVERTISING

Οι υπουργοί Επιχειρηματικότητας Γκρεγκ Κλαρκ και Εμπορίου Λίαμ Φομ ανακοίνωσαν επίσης ότι δεν θα παραμείνουν στις θέσεις τους.

"Συγχαίρω θερμά τον Μπόρις Τζόνσον. Έχει το δικαίωμα να διορίσει μια νέα ομάδα για μια νέα πρωθυπουργία", ανέφερε ο Κλαρκ, ένας από τους πιο φιλοευρωπαίους υπουργούς της Τερέζα Μέι.

Ο Φοξ, επίσης εκ των ένθερμων υποστηρικτών του Brexit, είπε ότι δεν θα παραμείνει πρωθυπουργός αλλά θα στηρίξει τον Τζόνσον ως απλός βουλευτής.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μεγάλη Βρετανία, Μπόρις Τζόνσον
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Βρετανία: Ο Μπόρις Τζόνσον και επισήμως νέος πρωθυπουργός

Η Τουρκία πανηγυρίζει για τον "απόγονο των Οθωμανών" Μπόρις Τζόνσον

Τερέζα Μέι σε Τζέρεμι Κόρμπιν: Ο χρόνος μου έληξε, το ίδιο και ο δικός σου

SHARE:

24Media Network