Βρετανία: Ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων – Νέα μέτρα από την κυβέρνηση

Βρετανία: Ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων – Νέα μέτρα από την κυβέρνηση
Άνδρας με μάσκα στην Αγγλία AP

Νέοι περιορισμοί θα επιβληθούν στη βορειοανατολική Αγγλία όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, μετά τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων. Έρχονται απαγορεύσεις στις επαφές μεταξύ προσώπων διαφορετικών νοικοκυριών.

Ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας Ματ Χάνκοκ ανακοίνωσε σήμερα ότι η κυβέρνηση θα επιβάλει νέους περιορισμούς στη βορειοανατολική Αγγλία, απαγορεύοντας τις επαφές μεταξύ προσώπων που ανήκουν σε διαφορετικά νοικοκυριά, σε μια προσπάθεια να περιοριστούν τα κρούσματα του νέου κορονοϊού.

«Δυστυχώς, ο αριθμός των μολύνσεων συνεχίζει να αυξάνεται ραγδαία», είπε ο υπουργός μιλώντας στο Κοινοβούλιο. «Ξέρουμε ότι μεγάλος αριθμός από αυτές τις μολύνσεις λαμβάνει χώρα σε εσωτερικούς χώρους, εκτός του σπιτιού. Και έτσι, κατόπιν αιτήματος των τοπικών συμβουλίων, με τα οποία συνεργάζομαι στενά, θα εισάγουμε περιορισμούς» στις συναντήσεις ανθρώπων από διαφορετικά νοικοκυριά, είπε, εξηγώντας ότι το μέτρο θα ισχύσει σε ορισμένες περιοχές της βορειοανατολικής Αγγλίας, όπου είχαν επιβληθεί περιορισμοί πριν από ένα 15μερο.

Σήμερα, οι υπηρεσίες υγείας ανακοίνωσαν 4.044 νέα κρούσματα της Covid-19, γεγονός που αυξάνει τον συνολικό αριθμό των μολύνσεων στις 439.013. Άλλοι 13 άνθρωποι πέθαναν από την ασθένεια, ανεβάζοντας τον απολογισμό στους 42.001.

Νέα μέτρα και σε Ολλανδία

Μια σειρά νέων αυστηρών μέτρων, όπως τον περιορισμό των μετακινήσεων και το κλείσιμο των μπαρ και των εστιατορίων από τις 10 το βράδυ, ανακοίνωσε σήμερα η ολλανδική κυβέρνηση, με στόχο να αναχαιτίσει την εξάπλωση της Covid-19.

Ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε είπε ότι στο εξής και για τις επόμενες τρεις εβδομάδες τα μπαρ και τα εστιατόρια θα πρέπει να κλείνουν στις 22.00 και προέτρεψε τους πολίτες να εργάζονται «όσο περισσότερο μπορούν» από το σπίτι τους και να αποφεύγουν τις μετακινήσεις. Τα μέτρα, στα οποία περιλαμβάνεται και η ευρεία χρήση υφασμάτινης μάσκας στο Άμστερνταμ, τη Χάγη και σε άλλες μεγάλες πόλεις, λαμβάνονται καθώς ο αριθμός των μολύνσεων που καταγράφεται καθημερινά έχει ξεπεράσει εκείνον του περασμένου Απριλίου. Το υπουργείο Υγείας εκτιμά ότι τα κρούσματα θα φτάσουν ακόμη και τα 5.000 ημερησίως, από περίπου 3.000 σήμερα.

Στο πλαίσιο των μέτρων, δεν θα επιτρέπεται η παρουσία κοινού σε αθλητικές διοργανώσεις για τις επόμενες τρεις εβδομάδες.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα