Βρετανός ασθενής από κορονοϊό: “Ούτε στον εχθρό μου”

Βρετανός ασθενής από κορονοϊό: “Ούτε στον εχθρό μου”
Glomex

"Πονάει πραγματικά. Δεν έχω ξαναβιώσει κάτι τέτοιο. Δεν θα το ευχόμουν ούτε στον εχθρό μου", αναφέρει χαρακτηριστικά ένας ασθενής του κορονοϊού στη Βρετανία.

Δύσκολες ώρες για τη Βρετανία, η οποία τις τελευταίες 24 ώρες έχει σημειώσει 115 θανάτους λόγω του κορονοϊούμε αποτέλεσμα το σύνολο των νεκρών στη χώρα να ανέρχεται πλέον σε 578, την ώρα που ο αριθμός των κρουσμάτων που έχουν επίσημα καταγραφεί πέρασε το φράγμα των 10.000, έγινε γνωστό την Πέμπτη από το υπουργείο Υγείας.

Ο 40χρονος Βορειο-ιρλανδός, Μαρκ Μακ Κλεργκ, ο οποίος νοσεί από τον κορονοϊό, προειδοποιεί για τη σοβαρότητα του ιού μέσα από το κρεβάτι του νοσοκομείου όπου νοσηλεύεται. 

“Μην πιστέψετε ούτε στιγμή πως ο κορονοϊός είναι ένα απλό κρυολόγημα με βήχα”.

Την εμπειρία του μοιράστηκε και ο 51 ετών Άγγλος, Αντι Χάρμτγουικ αναφέροντας χαρακτηστικά: “Αυτό πονάει πραγματικά. Δεν έχω ξαναβιώσει κάτι τέτοιο. Δεν θα το ευχόμουν ούτε στον εχθρό μου”.

Σημειώνεται πως είναι η πρώτη φορά που ο ημερήσιος απολογισμός, που δίνουν στη δημοσιότητα οι βρετανικές αρχές, κάνει λόγο για πάνω από 100 θανάτους σε διάστημα 24 ωρών, καταδεικνύοντας την επιτάχυνση της επιδημίας. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα