Βρυξέλλες: Το παρασκήνιο για το πού θα ενταχθεί τελικώς ο Χριστοδουλίδης

Βρυξέλλες: Το παρασκήνιο για το πού θα ενταχθεί τελικώς ο Χριστοδουλίδης
Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης 2023 Petros Karadjias/AP Photo

Σε ποια πολιτική οικογένεια εντάσσεται ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Κύπρου. Το "φλέρτ" με τον Μάνφρεντ Βέμπερ του ΕΛΚ και η κρούση του Εμανουέλ Μακρόν.

Το παρασκήνιο της εβδομάδας μεταξύ πρώτης και δεύτερης Κυριακής διαδέχθηκε και ένα ευρωπαϊκό παρασκήνιο μετά τις εκλογές στην Κύπρο, με αντικείμενο σε ποια πολιτική οικογένεια εντάσσεται ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα “Καθημερινή Κύπρου”, το κύριο ερώτημα είναι αν το κεντροδεξιό Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα θα κρατήσει για ακόμα πέντε χρόνια την έδρα της Κύπρου στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ή αν οι Φιλελεύθεροι του Εμανουέλ Μακρόν θα αποκτήσουν ακόμα ένα μέλος.

Πηγές από το ΕΛΚ θεωρούν πως η συμμετοχή Χριστοδουλίδη στην κεντροδεξιά ομάδα έχει “κλείσει”.

Μεταξύ των δύο Κυριακών, ο κ. Χριστοδουλίδης φέρεται να ζήτησε, σύμφωνα με την εφημερίδα, από τον Αβέρωφ Νεοφύτου τη στήριξή του ώστε να συμμετάσχει στο ΕΛΚ, προκαλώντας την αντίδραση Νεοφύτου.

Μετά τη δεύτερη Κυριακή οι συνθήκες είχαν αλλάξει, με τον πρόεδρο του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ να τάσσεται υπέρ της «ένταξης» Χριστοδουλίδη, και τον κ. Νεοφύτου να ανοίγει τον δρόμο για τη συμμετοχή του μέχρι προ μερικών ημερών αποστάτη στη «μίνι-σύνοδο» του ΕΛΚ στις 23 Μαρτίου στις Βρυξέλλες.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα