“Ξύπνησαν” μνήμες Τζορτζ Φλόιντ – Νεκρός ο ξάδερφος της συνιδρύτριας του “Black Lives Matter”

“Ξύπνησαν” μνήμες Τζορτζ Φλόιντ – Νεκρός ο ξάδερφος της συνιδρύτριας του “Black Lives Matter”
Κίναν Άντερσον Twitter@ib2_real

Νεκρός έπεσε ο ξάδαρφος της συνιδρύτριας του κινήματος "Black Lives Matter", ο οποίος έχασε τη ζωή του λίγες ώρες αφότου αστυνομικοί εμφανίζονται να τον κρατούν ακινητοποιημένο και να τον χτυπούν με τέιζερ. Σκληρές εικόνες.

Μνήμες της δολοφονίας του Τζορτζ Φλόιντ “ξύπνησαν” στις ΗΠΑ, όταν ο Κίναν Άντερσον έχασε τη ζωή του λίγες ώρες αφότου δέχθηκε επανειλημμένα χτυπήματα με τέιζερ από την αστυνομία του Λος Άντζελες, αφήνοντας την τελευταία του πνοή από καρδιακή ανακοπή σε νοσοκομείο στη Σάντα Μόνικα.

Η τραγική ειρωνία είναι πως ο 31χρονος δάσκαλος ήταν ξάδερφος της συνιδρύτριας του κινήματος “Black Lives Matter”.

Πλάνα που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το αστυνομικό τμήμα του Λος Άντζελες (LAPD) απεικονίζουν τον Κίναν Άντερσον στις 3 Ιανουαρίου να βρίσκεται ακινητοποιημένος στο έδαφος από αστυνομικούς και να εκλιπαρεί για βοήθεια, ενώ ο ίδιος ακούγεται να λέει “προσπαθούν να με κάνουν Τζορτζ Φλόιντ“.

Ο αρχηγός της αστυνομίας Μισέλ Μουρ σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη ανέφερε πως ο Άντερσον διέπραξε κακούργημα σε τροχαίο ατύχημα στο οποίο ενεπλάκη, καθώς όπως είπε προσπάθησε να διαφύγει από το σημείο, “επιχειρώντας να μπει στο αυτοκίνητο άλλου ατόμου χωρίς την άδειά του“.

Τα πλάνα δείχνουν τον Άντερσον να βρίσκεται σε πανικό όταν φτάνει η αστυνομία, και να λέει στον πρώτο αστυνομικό ότι κάποιος προσπαθεί να τον σκοτώσει, αν και δεν εμφανίζεται ορατή απειλή στην κάμερα.

Αρχικά, ο 31χρονος ακολουθεί τις οδηγίες των αστυνομικών, όταν όμως σπεύδουν στο σημείο περισσότεροι αστυνομικοί, σηκώνεται και τρέχει στον δρόμο, αγνοώντας τα αιτήματα των αστυνομικών να σταματήσει.

Όταν η αστυνομία προσπαθεί να τον συλλάβει, δείχνει να συμμορφώνεται και στη συνέχεια φωνάζει “παρακαλώ” και “βοηθήστε με”, λέγοντας επίσης πως προσπαθούν να τον κάνουν τον νέο Τζορτζ Φλόιντ, ο οποίος δολοφονήθηκε από τον Μάιο του 2020 στη Μινεάπολη της Μινεσότα από τον Ντέρεκ Σοβίν.

“Σταμάτα τώρα! Σταμάτα! Γύρνα μπρούμυτα, γύρνα αλλιώς θα σε χτυπήσω με το τέιζερ. Σταμάτα να αντιστέκεσαι, σταμάτα σε παρακαλώ”, ακούγεται να λέει ένας αστυνομικός στα πλάνα, ενώ την ώρα που ο Κίναν προσπαθεί να γυρίσει και πάλι ανάσκελα ο αστυνομικός τον χτυπάει επανειλημμένως με το τέιζερ.

Όπως αναφέρει το BBC, ένα ασθενοφόρο έφτασε περίπου πέντε λεπτά μετά την επεισοδιακή σύλληψή του και μετέφερε τον Άντερσον σε ένα τοπικό νοσοκομείο στη Σάντα Μόνικα. Ο ίδιος πέθανε τεσσεράμισι ώρες αργότερα μετά από καρδιακή ανακοπή, σύμφωνα με την αστυνομία.

Η Patrisse Cullors, συνιδρύτρια του κινήματος “Black Lives Matter” και ξαδέρφη του Άντερσον, είπε στον Guardian: “Ο ξάδερφός μου ζητούσε βοήθεια και δεν την έλαβε. Ο ξάδερφός μου φοβόταν για τη ζωή του. Ήξερε τι διακυβευόταν και προσπαθούσε να προστατεύσει τον εαυτό του. Κανείς δεν ήταν πρόθυμος να τον προστατεύσει”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα